Med Slovenci na Ravnah izstopala Klančarjeva

Foto

Ravne na Koroškem, 02. junija (STA) – Ravne na Koroškem ta konec tedna gostijo jubilejni 45. mednarodni plavalni miting. Med slovenskimi reprezentanti je na Koroškem izstopala mlada plavalka Olimpije Neža Klančar z zmagama in dosežkom 26,33 na 50 in 2:02,98 na 200 m prosto. Slednji izid je po mednarodnih tablicah vreden kar 775 točk.

“Zelo sem zadovoljen s prikazanim. Neža končuje tretji letnik na gimnaziji, obenem pa je tukaj nastopila iz polnega treninga, zato sta izida dobra. Popuščanja ne bo, saj jo jutri čaka še tekma na 400 m prosto, ki je nekakšen trening za 200-metrsko razdaljo,” je bil dosežkov svoje varovanke vesel trener Tomaž Torkar, ki prav danes praznuje 45. rojstni dan.

Miting na Ravnah je za Klančarjevo tudi zadnji pred sredozemskimi igrami v Španiji. “Zdaj odhajava na 14-dnevne priprave v Koper in vmes ne bova hodila na tekmo v Zagrebu, Beograd pa je na vrsti prepozno. Bolj pomemben bo nato nastop v Španiji in teden dni kasneje v Rimu, kjer bo že moč videti, kaj lahko pričakujeva na evropskem prvenstvu, kjer pa bo Neža v prvi vrsti še vedno nabirala izkušnje.” Torkar si želi tudi, da bi njegova varovanka jeseni dobila priložnost za nastop tudi na mladinskih olimpijskih igrah v Argentini.

Med Slovenci je zmago na 50 m prsno z dobrim dosežkom 32,62 dosegla tudi Triglavanka Tina Čelik, Ravenčanka Janja Šegel je bila druga na 200 m mešano ter tretja na 50 in 200 m prosto, njena klubska kolegica Janja Jamšek pa je slavila na 100 m hrbtno.

V moški konkurenci je za najboljši slovenski dosežek poskrbel Ravenčan Matija Može z izidom 2:17,98 in zmago na 200 m prsno.

2018-06-02/19:37
ag/ic