Maribor predvsem v znamenju ženske konkurence

Maribor, 20. decembra (STA) – Maribor bo konec tedna gostil zaključek plavalnega koledarskega leta, tradicionalno tekmo v 50-metrskih bazenih, ki letos šteje tudi v sklop tekmovanj za VN Slovenije. Finali bodo oba dni na sporedu ob 17. uri.

V močni mednarodni konkurenci se zanimivi obračuni obetajo predvsem med slovenskimi dekleti. V prsnem slogu se bo ob članski in mladinski rekorderki, Tjaši Vozel iz kranjske Zvezde in Tini Čelik iz Triglava, predstavila tudi ameriška študentka in plavalka Ljubljane Tara Vovk.

V kravlu med favoritinje v krajših disciplinah sodita Celjanka Anemari Košak in Ravenčanka Janja Šegel, v daljših disciplinah pa najboljša domača plavalka iz Branika Katja Fain, radovljiška dolgoprogašica Špela Perše in najboljša kadetinja letošnjega leta Daša Tušek. Za nastope v delfinu je prijavljena tudi najizkušenejša slovenska reprezentantka Anja Klinar iz Radovljice.

V moški konkurenci bosta v ospredju predvsem mlada Marcel Primožič iz Pirana in Ravenčan Matija Može, slovenski rekorder na 200 m prsno.

2018-12-20/10:36

ag/am