Lochte preložil vrnitev, brazilsko pravosodje zaustavilo postopek

Los Angeles, 15. julija (STA/AFP/DPA) – Ameriški plavalni zvezdnik Ryan Lochte je tik pred zdajci odpovedal težko pričakovani nastop ta vikend na mitingu v Los Angelesu, ki bi bil zanj prvi po 10-mesečnem suspenzu po olimpijskih igrah v Riu, razlog pa je rojstvo sina Caidena. Dvaintridesetletnik je dejal, da zaradi rojstva sina, ta se je rodil že junija, ni mogel trenirati po načrtih.

“Nastop ta konec tedna sem odpovedal, ker zaradi rojstva Caidena nisem mogel trenirati tako, kot bi bilo treba,” je dejal Lochte in dodal: “Moja družina je moja prva prioriteta, moj prvi cilj v plavanju pa je, da se do naslednje sezone spravim v tekmovalno formo. Hvala vsem za podporo.”

Lochte, ki bi moral ta vikend nastopiti na 50 in 100 m prosto ter na 200 m mešano, je zaročen s Kaylo Rae Reid, nekdanjo Playbojevo zajčico. Njun prvi otrok Caiden se jima je rodil junija.

Dobitnik 12 olimpijskih kolajn, od tega šestih zlatih, je v Riu zakuhal škandal, ko je medijem in nato policiji lagal, da so ga skupaj s sotekmovalci oropali. Lochte je bil vpleten v nočni incident z varnostniki na bencinski črpalki v Rio de Janeiru, nato pa si je izmislil zgodbo, da so ga skupaj z reprezentančnimi kolegi oropali. Podal je celo lažno prijavo na policijo, da je bil žrtev oboroženih roparjev.

Ameriški olimpijski komite je plavalca zaradi lažne prijave kaznoval z desetmesečno prepovedjo nastopov, štirimesečne suspenze pa so dobili trije preostali ameriški plavalci, ki so sodelovali pri škandalu, Gunnar Bentz, Jack Conger in James Feigen. Plavalci so si oboroženi rop na bencinski črpalki preprosto izmislili kot opravičilo za noč, preživeto v pijančevanju. Izmišljena zgodba o ropu po nočnem popivanju in veseljačenju je skorajda zanetila mednarodni spor med Brazilijo in ZDA.

Je pa Lochte v zvezi s tem danes prejel res dobro novico: brazilsko pravosodje je zaustavilo kazenski postopek proti ameriškemu plavalcu, kar je za dnevnik USA Today potrdil tudi Lochtejev odvetnik Jeff Ostrow.

Dvaintridesetletni plavalec je že nekajkrat razkril, da si želi uvrstiti v ameriško reprezentanco za olimpijske igre leta 2020.

2017-07-15/08:01

zza/zza

© STA 2017

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja