Kranj odloča o potnikih na največja plavalna tekmovanja

Kranj, 18. aprila (STA) – Olimpijski bazen v Kranju bo od petka do nedelje gostil odprto prvenstvo Slovenije v plavanju. V nasprotju s preteklimi leti bo tekma v Prešernovem mestu kot edina odločala o uvrstitvi v člansko, mladinsko in kadetsko reprezentanco. Vse tri dni se bodo finali začeli ob 17. uri.

Na tekmi bo zbrana vsa slovenska elita, izjema so plavalci, ki študirajo v ZDA, med njimi pa najbolj izstopajo reprezentanti Peter John Stevens, Tjaša Pintar (oba študenta univerze Tennessee) in Nastja Govejšek (Louisville).

Prav “Američani” bodo imeli pri normah poseben status, to pa velja tudi za posameznike v primeru poškodbe ali bolezni.

V Kranju se obeta zelo močna konkurenca. Posebej napeto bo v ženskem delu, kjer je med Slovenkami v posameznih disciplinah več plavalk, ki kandidirajo za reprezentanco, za nameček pa selektor Gorazd Podržavnik napoveduje tudi oblikovanje štafet za največja tekmovanja, če bodo dosežki ustrezni. Predvsem v kravlu se z Anjo Klinar, Tjašo Oder, Katjo Fain, Nežo Klančar, Saro Račnik in Janjo Šegel obetajo zanimivi razpleti, napeto bo tudi v prsnem slogu, kjer pa prva favoritinja ostaja Tjaša Vozel.

V moški konkurenci je konkurenca nekoliko manjša, najmočnejši med Slovenci pa bo Martin Bau. Zato pa bodo za močno konkurenco poskrbeli reprezentanti Srbije na čelu z Velimirjem Stepanovićem, Ćabo Siladjijem in Ivandom Lendjerjem, pa tekmovalci in tekmovalke Turčije, italijanske selekcije Ligurije ter številni kakovostni posamezniki s Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

2018-04-18/13:29

ag/ad