Konec tedna že odločilen za sestavo plavalnih reprezentanc

Foto

Ljubljana, 11. aprila (STA) – Pred slovenskimi plavalci je tekmovalni konec tedna, ki naj bi že dal obrise za sestavo reprezentanc za poletno sezono, ki bo imela vrh v julijskem svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Najmočnejša bo konkurenca na mitingu v Eindhovnu na Nizozemskem.

Normo za svetovno prvenstvo že imajo Peter John Stevens, Neža Klančar in Tjaša Oder, ki je marca kot prva že dosegla tudi normo za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020.

V Eindhovnu bodo v močni konkurenci, med drugim bodo nastopile prve ekipe Italije, Nizozemske in Belgije, pa tudi močni posamezniki iz več ko 15 držav, nastopale Anja Klinar, Tjaša Oder, Katja Fain, Janja Šegel, Tjaša Vozel in Tina Čelik. Stevens nastopa v Stockholmu, ostali pa na mitingu v Banji Luki. Edina izjema je dobitnica dveh odličij z zadnjih mladinskih olimpijskih iger Neža Klančar, ki je ta konec tedna namenila maturantskemu plesu.

“Za vse tiste, ki lovijo normo za svetovno prvenstvo, upam, da bodo že pokazali, kaj so opravili na pripravah. Po Evropi se dosežki že stopnjujejo in čas je tudi za nas. Upam, da bodo plavalci že potrdili nastope v Koreji, pa tudi, da bomo na podlagi doseženih izidov v Aziji lahko nastopali s štafetami,” je pred odhodom v deželo tulipanov izpostavil selektor reprezentance Gorazd Podržavnik.

Ta prav v Klančarjevi, Klinarjevi, Šeglovi in Fainovi vidi ogrodje za štafeto 4 x 200 m prosto, podobno pa velja za štafeto 4 x 100 m prosto, kjer išče zamenjavo za Klinarjevo. “Vemo, koliko je kdo sposoben. Kot četrta plavalka bi v poštev lahko prišle Nastja Govejšek, Tjaša Pintar in Anemari Košak, vselej pa je možno, da še kdo preseneti,” pravi Podržavnik, ki od plavalk seveda pričakuje dosežek, ki bo utemeljil sestavljanje štafet.

Vroče bo tudi na športno-političnem področju, saj bo prav danes potekala skupščina Plavalne zveze Slovenije. Zdajšnji predsednik Jakob Bednarik se želi posloviti od funkcije, edini kandidat za njegovo zamenjavo pa je njegov stanovski kolega s Fakultete za šport Boro Štrumbelj.2019-04-11/09:00ag/tb© STA 2019