Klinarjevi VN Zagreba, Fainovi zmaga v Gradcu

Zagreb/Gradec, 23. aprila (STA) – Anja Klinar je zmagovalka VN Zagreba v plavanju. V nedeljo je z vidnima dosežkoma 4:09,61 na 400 m prosto in 4:47,16 na 400 m mešano dosegla še dve zmagi in prepričljivo slavila v seštevku dveh izidov. Na 400 m mešano je mesto za njo zaostala njena radovljiška klubska kolegica Gaja Kristan.

Na močnem mednarodnem mitingu v Gradcu je novo zmago dosegla mariborska mladinka Katja Fain, ki je s 16:40,74 dosegla četrti najboljši izid vseh časov v Sloveniji. Radovljiška olimpijka, Špela Perše, specialistka za daljinsko plavanje, je bila v tej disciplini druga.

Na 50 m prsno sta mladinki Tina Čelik iz Triglava in Tara Vovk iz PK Ljubljana zasedli drugo in tretje mesto. Pintarjeva je bila tretja na 200 m mešano, v moški konkurenci pa je najnižjo stopničko na 200 m mešano osvojil David Mihalič iz ljubljanske Olimpije.

“Izidi v članski konkurenci so solidni, nikakor pa ne taki, da bi skakal od veselja. Izjema so nastopi Klinarjeve v Zagrebu. Drugače je med kadeti in mladinci, kjer je bilo nekaj nastopov zelo dobrih, dobili smo nekaj novih članov reprezentance, nekateri pa so dosegli norme za velike tekme,” je iz Gradca sporočil slovenski selektor Gorazd Podržavnik. Ta bo svoje plavalce najprej peljal na priprave na Reko, celotna reprezentanca pa se bo nato zbrala tudi na Ptuju. “Tam bomo skušali storiti spet korak naprej,” še pravi Podržavnik.

2017-04-23/19:43

ag/ag

© STA 2017