Klinarjeva 14. na 200 m delfin

Budimpešta, 26. julija (STA) – Štirikratna udeleženka olimpijskih iger Anja Klinar je svetovno prvenstvo v plavanju v Budimpešti sklenila s 14. mestom na 200 m delfin. V polfinalu je z 2:09,31 dosegla skoraj identičen čas kot v dopoldanskih kvalifikacijah, ko je bila še desetinko sekunde hitrejša in dosegla najboljši izid v sezoni.

Za finale je zadostoval dosežek 2:07,82, ki je vsega dve stotinki sekunde hitrejši od osebnega rekorda 29-letne Klinarjeve z olimpijskih iger v Londonu 2012.

“Soliden nastop, a lahko bi bilo bolje. Želela sem si, da plavam bolje kot zjutraj in pod 2:09 minute. To mi ni uspelo, a pridobila sem dve mesti in nastopila sem v polfinalu in s tem sem lahko zadovoljna. V tem vzdušju je bilo enkratno plavati,” je po tekmi povedala Gorenjka.

Nekoliko je Klinarjevi, ki je plavala na zunanji progi osem, boljši dosežek preprečila tudi Briana Throssel. “Ob sebi sem imela Avstralko, za katero sem mislila, da bo potegnila naprej, zato sem bila prepričana, da sem veliko hitrejša, ko sem videla, da sem pred njo. Vseeno je izid v celoti dober in lahko sem zadovoljna s tem prvenstvom, res pa je, da sem si želela še malo več. Rezultati gredo naprej, trudim se tudi sam, kar je pri mojih letih težko, a imam še vedno rezerve. Gremo naprej,” je še povedala tekmovalka, ki si bo zdaj privoščila oddih in izpustila tudi državno prvenstvo prihodnji teden v Kranju.

Jeseničanka, članica radovljiškega kluba, je na prvenstvu nastopila že v nedeljo, ko je bila deveta na 400 m prosto, kar je še vedno najboljši slovenski dosežek na letošnjem tekmovanju.

2017-07-26/19:12

ag/lr

© STA 2017