Klančarjevi štiri zmage v Bratislavi

Bratislava, 08. marca (STA) – Plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar je na mednarodnem plavalnem mitingu dosegla štiri zmage. Najboljša je bila na 50, 100 in 400 m prosto ter na 50 m delfin. Temu je dodala še drugo mesto na 200 m prosto.

Za mlado slovensko reprezentantko sta bila osrednja dvoboja obračuna z madžarsko zvezdnico Zsuzsanno Jakabos. Pri tem je Klančarjeva po pričakovanjih prepričljivo slavila na krajši razdalji, Jakabosova pa je v svoj prid odločila 200-metrsko tekmo.

“Neža je zelo dobro nastopila na vseh razdaljah, trenerji pa si vselej želimo še kakšno desetinko boljše čase. Morda je bila na Slovaškem dosegljiva tudi peto zmaga, saj se je Neža na 200 m prosto lepo borila, močno finiširala, verjetno pa s sprintom začela malce prepozno in morala po tekmi čestitati Jakabosevi,” je po tekmi povedal njen trener Tomaž Torkar.

Ta je dodal, da je Klančarjeva tekmo pred pripravami v Erzurumu, kamor odhaja večji del slovenske reprezentance, potrebovala.

Tudi v plavalnih krogih pa v teh dneh poteka razprava o novem koronavirusu. Zaradi bolezni je ta konec tedna odpadel miting v Kranju, vsaj zaenkrat je potrjen miting prihodnji teden na Ravnah na Koroškem. “Strahu pred samo boleznijo niti ni veliko. V Italiji v bistvu nihče nima načrtovanih nastopov. Bolj nas skrbi, da bi denimo kje na poti s priprav ostali v kakšni karanteni, kjer ne bi imeli pogojev za normalno delo v olimpijski sezoni,” je še povedal Torkar.2020-03-08/17:55ag/alz© STA 2020