Gwangju obljublja posebno prvenstvo 2019

Budimpešta, 27. julija (STA) – Južnokorejski Gwangju bo v nedeljo odnesel iz Budimpešte odnesel zastavo Fina in v naslednjih dveh letih pripravil prvenstvo, ki bo po zagotovilih organizatorjev ob plavanju postreglo tudi s predstavitvijo azijske kulture in življenja.

“Prepričani smo, da bo prvenstvo izredno. Budimpešta je postavila nove temelje za naprej, a prepričani smo, da bo tudi Gwangju dosegel vsa ta merila,” je o tekmovanju, ki bo potekalo med 12. in 28. julijem 2019, prepričan predsednik Fine Julio Maglione.

Kot so povedali korejski prireditelji, bodo na bazenu v Gwangjuju povečali število sedišč za gledalce na 11.000. Ob tekmovalnem bazenu za plavalce bodo pripravili kar osem prizorišč, tri začasne, da bodo pokrili potrebe za tekmovanja in treninge.

Večina infrastrukture je zgrajene, zadnje zadeve so v mestu gradili za potrebe lanske univerzijade, bo pa mesto tik ob tekmovališčih dobilo novo naselje, ki bo gostilo udeležence SP in njihove spremljevalce, kasneje pa bodo apartmaji naprodaj. Prav v teh dneh je zaživela tudi spletna stran novega prireditelja, predstavili pa so tudi obe maskoti – vidri z imenoma Suri in Dari.

2017-07-27/08:00

ag/lr

© STA 2017