Franklinova izgubila možnost za nastop v Tokiu

Los Angeles, 27. julija (STA) – Ameriški plavalki Missy Franklin, štirikratni olimpijski prvakinji, se na ameriškem državnem prvenstvu v kalifornijskem Irvinu ni uspelo uvrstiti v noben finale, kar pomeni, da prihodnje leto ne bo plavala na svetovnem prvenstvu, kjer bodo delili olimpijske vozovnice.

Franklinovi se najprej ni uspelo kvalificirati v finale na 100 metrov prosto, potem pa še na 200 metrov, kjer je po sredinih kvalifikacijah zasedala 22. mesto, v četrtek pa tekmovanje končala na 18. mestu s časom 1:59,56, medtem ko je zmagovalka Gabby Deloof plavala 1:56,76.

To pomeni, da 23-letna Franklinova ne bo mogla nastopati na pacifiških igrah naslednji mesec v Tokiu kot tudi ne na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Južni Koreji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je bil šele njen četrti nastop, potem ko je januarja 2017 prestala operacijo rame. Prvič po igrah v Riu de Janeiru je plavala prejšnji mesec, in sicer na manj odmevnih tekmovanjih v Franciji in Španiji.

Franklinove, ki je s štirimi zlatimi in enim bronastim odličjem blestela na olimpijskih igrah v Londonu 2012 in naslednje leto s šestimi naslovi na svetovnem prvenstvu v Barceloni, tako ne bo na olimpijskih igrah v Tokiu 2020.

Na olimpijskih igrah v Riu se ji v posamični konkurenci ni uspelo prebiti do finala, v finalnem nastopu zlate ženske štafete na 200 metrov prosto pa Franklinova ni plavala.

K zadnjim neuspehom Franklinove so prispevale poškodbe in menjava trenerja, priznala pa je, da jo je po neuspešnem Riu ovirala tudi poolimpijska depresija, so zapisali pri AFP.

2018-07-27/10:48

xi/tb