Fainova v Celju prepričala z dosežkom na 200 m prosto

Celje, 11. novembra (STA) – Plavalci, tudi peščica reprezentantov, so se v Celju pomerili na tradicionalnem novembrskem mitingu, dan pa je minil predvsem v prepričljivih nastopih izkušene Jeseničanke Anje Klinar in mlade Mariborčanke Katje Fain. Izid dneva po mednarodnih tablicah je s 4:08,90 pripadel Klinarjevi.

Klinarjeva je na 400 m prosto dobila medsebojni obračun z mladinko Fainovo, temu pa je dodala še zmago na 50 m delfin. Plavalka radovljiškega kluba, ki se je morala v uvodu v sezono sprijazniti z menjavo trenerja Mihe Potočnika, ki je bila vsiljena s strani vodstva kluba, je zelo dobro nastopila tudi na 200 m prosto, kjer je še enkrat več premagala mejo dveh minut.

In prav tekma na 200 m prosto je minila v znamenju Fainove, ki je z 1:57,78 dosegla peti najboljši izid v zgodovini slovenskega ženskega plavanja, osebni rekord pa je s 56,18 dosegla tudi na 100 m prosto, kjer jo je za osem stotink ugnala reprezentančna kolegica iz ljubljanske Olimpije Neža Klančar.

“Tukaj sem nastopala neposredno po pripravah v Španiji in seveda sem skušala pokazati svoje najboljše plavanje, da vidim, kaj smo naredili. Vesela sem obeh osebnih rekordov, pa tudi dejstva, da sem potrdila normo za nastop na evropskem prvenstvu decembra na Danskem, oziroma, da sem jo izpolnila tudi v 25-metrskem bazenu,” je po tekmi povedala mlada Štajerka, ki ji je le nekaj stotink zmanjkalo tudi za osebni rekord v paradni 400-metrski disciplini. “Plavala sem zjutraj in popoldan bi bila zanesljivo hitrejša, obenem pa je disciplina dolga, sama pa sem po napornih pripravah še vedno malo utrujena.”

Solidne predstave je pokazala tudi zriglavanka Tina Čelik ob zmagah na 100 m prsno ter 100 in 200 m mešano. Najboljši posamični moški izid je s 3:57,55 na 400 m prosto dosegel Radovljičan Jan Toman.

Prihodnji teden se bodo plavalci predstavili v Kranju, kjer bo tudi zadnja priložnost za lovljenje norm za EP.

2017-11-11/18:58

ag/ke

© STA 2017