Fainova rekordna tudi na 200 m prosto

Foto

Ljubljana, 26. januarja (STA) – Plavalka Branika Katja Fain je na državnem prvenstvu v ljubljanskem Tivoliju poskrbela še za drugi državni rekord. Na 200 m prosto je z 1:55,28 za skoraj sekundo in pol popravila lasten slovenski rekord, ki ga je dosegla decembra na svetovnem prvenstvu v Hangzhouju na Kitajskem ter si priplavala že peti naslov na letošnjem DP.

Že v četrtek je Fainova dosegla tudi nov slovenski rekord na 400 m prosto – 4:01,79, ki bi na že omenjenem SP pomenil končno šesto mesto. Kasneje v sobotnem programu je Fainova s 4:36,57 zmagala še na 400 m mešano in osebni rekord na tej razdalji popravila za tri sekunde.

“Na 200 m prosto sem res vedela, koliko bom plavala, a ko sem prišla v cilj, sem videla nizkih 55. Osebni rekord sem plavala tudi na 400 m mešano, kar je iz polnega treninga res super. Je pa res, da tukaj ne varčujem moči, ampak grem vsak start na polno,” je po tekmi povedala Fainova, s petimi naslovi najuspešnejša plavalka prvenstva doslej.

Četrti naslov državne prvakinje je z zmago na 50 m delfin dosegla plavalka Olimpije Neža Klančar, na 100 m hrbtno je bila najhitrejša Celjanka Anemari Košak.

V moški konkurenci ima pet naslovov tudi Mariborčan Martin Bau, ki je bil danes najhitrejši na 200 m prosto in 400 m mešano.

Na 50 m delfin je še en naslov prvaka osvojil Domen Demšar iz ljubljanske Olimpije, na 100 m hrbtno pa je bil najboljši Radovljičan Žan Pogačar.

V štafeti 4 x 200 m prosto so bili najhitrejši plavalci in plavalke ravenskega Fužinarja.

2019-01-26/19:31
ag/lr/lr