Dve slovenski zmagi v Gradcu

Gradec, 22. aprila (STA) – Slovenski plavalci so na močnem mednarodnem mitingu v Gradcu v petek osvojili dve zmagi. Najboljši sta bili Radovljičanka Tjaša Pintar na 100 m prsno in Ravenčanka Gaja Natlačen na 800 m prosto.

Pintarjeva je z 1:11,01 prepričljivo ugnala mlado Triglavanko Tino Čelik, za stotinko pa je bila ob tretje mesto Tara Vovk iz PK Ljubljana, ki je morala priznati premoč Avstrijki Leni Kreundl.

Tudi Natlačnova je z 8:48,54 zabeležila za to obdobje dober izid in ugnala olimpijko v daljinskem plavanju Špelo Perše iz Radovljice, tik pod stopničkami pa je končala mlada Ravenčanka Sara Račnik.

Drugo mesto na 200 m prosto je osvojila mlada Mariborčanka Katja Fajn, ki pa je z 2:01,57 za debelo sekundo izboljšala osebni rekord in se na večni slovenski lestvici prebila med deseterico. Ravenčanki Gaja Natlačen in Janja Šegel sta osvojili peto in šesto mesto.

V moški konkurenci je drugo mesto na 400 m mešano osvojil Olimpijin David Mihalič, Martin Bau, ki nastopa za Fužinar, pa je bil na 1500 m prosto tretji.

Novi težki test v konkurenci reprezentantov Češke, Slovaške, Nemčije, Avstrije, Paname in drugih držav čakajo plavalce tudi v soboto in nedeljo.

2017-04-22/08:47

ag/ag

© STA 2017