Drugi dan Maribor v znamenju mladih

Maribor, 10. decembra (STA) – Na mednarodnem plavalnem mitingu v Mariboru so v nedeljo izstopali mladi plavalci, saj reprezentanti, ki v ponedeljek potujejo na evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih, to bo od srede do nedelje v Koebenhavnu, na Štajerskem niso nastopali. Najboljši dosežek je s 57,19 na 100 m prosto vknjižila ravenska mladinka Janja Šegel – 754 točk.

Dobra sta bila tudi dosežka njene klubske kolegice Sare Račnik 4:20,30 na 400 m prosto in 17:01,87 na 800 m prosto.

V moški konkurenci je Ravenčan Dejan Šteharnik z 1:03,50 odvzel mladinski rekord Petru Johnu Stevensu, Ilirijan Anže Ferš Eržen je bil po pričakovanjih najboljši na 50 in 200 m hrbtno, Olimpijin David Mihalič na 400 m mešano, Ravenčan Gašper Oder pa na 400 m prosto.

Na 400 m prosto je nastopil tudi veteran Luka Turk, nekdanji državni rekorder iz Radovljice, ki zdaj nastopa za PK Ljubljano, osvojil pa je deveto mesto.

2017-12-10/20:00

ag/ic