DP v Kranju bo dalo reprezentanco za plavalno SP

STA

ŠportPLAVANJE | PLAČE | DP

Kranj, 13. junija (STA) – Plavalce vrh sezone čaka julija na SP v Južni Koreji. Med Slovenci imajo normo trenutno zagotovljeno Ravenčanka Tjaša Oder, Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije in Peter John Stevens iz kranjskega Triglava ter radovljiška daljinska plavalka Špela Perše. Ekipa se bo dokončno oblikovala ta konec tedna na absolutnem državnem prvenstvu v Kranju.

“Upam, da se bo ekipa povečala. Katja Fain in Janja Šegel sta zelo dobro delali na višinskih pripravah v Franciji, pogoje smo imeli odlične in zato sem optimističen. A kandidatov za SP je več, vse pa bo pokazala tekma. Nedvomno je,glede na vse svoje dosežke, med njimi tudi Anja Klinar, pa tudi druga radovljiška olimpijka Tjaša Pintar,” pravi selektor Gorazd Podržavnik, ki bi zelo pozdravil tudi, če bi ga presenetil še kdo od ostalih nekdanjih reprezentantov.

Podržavnik obenem še vedno upa na dobro predstavo vseh naštetih, da bi lahko uresničil enega od svojih selektorskih ciljev. “Želja je še vedno štafeta, če bi plavalke seveda dobro odplavale konec tedna v Kranju. Po imenih je štafeta s Klinarjevo, Šeglovo, Klančarjevo in Fainovo močna. V Južni Koreji smo lahko zraven, tam pa se bodo delile vozovnice za olimpijske igre 2020 v Tokiu. S tega vidika bo pomembno tudi državno prvenstvo, saj bo tukaj za vse že moč doseči tudi normo za igre.”

Na tekmi bosta manjkali Neža Klančar, ki je trenutno osredotočena na opravljanje mature, in Špela Perše, ki jo konec tedna čaka tekma v daljinskem plavanju na Blatnem jezeru na Madžarskem. Med ostalimi imeni ne gre spregledati dolgoletnega reprezentanta Martina Baua, ki se sicer posveča triatlonu, a bo na dolgih razdaljah v kravlu še vedno konkurenčen najboljšim, pa dolgoletne reprezentantke Zvezde Tjaše Vozel. Moška konkurenca je zaradi mature, ki jo letos opravlja nadarjena generacija plavalcev, malce okrnjena.

“Mislim, da smo poskrbeli za zelo ustrezno konkurenco. Ob najboljših Slovencih se bodo predstavili Srbi, Hrvati, močna nemška ekipa ter še nekaj najboljših iz soseščine. Ob tem je nekatere plavalce s sabo iz ZDA pripeljal tudi Peter Johns Stevens in poskrbel, da bo v nekaterih disciplinah še bolj napeto. Izstopa predvsem Američanka Erika Brown,” pa je o udeležbi povedal Roni Pikec iz kranjskega Triglava, ki bo gostitelj tekmovanja.

Kvalifikacije se bodo od petka do nedelje začele ob 9. uri, finali pa ob 17. uri.2019-06-13/09:38ag/jz© STA 2019