Darko Đurić za leto dni na Nizozemsko

Ljubljana, 17. novembra (STA) – Slovenski paraolimpijec 28-letni Darko Đurić svojo kariero nadaljuje na Nizozemskem, kjer bo leto dni treniral v tamkajšnji plavalni pripravljalni bazi v Amersfoortu, so sporočili iz Zveze za šport invalidov Slovenije.

“Dejansko izgleda tako kot intenzivne priprave. Le da bo trajalo celo leto. Program je pester. Zjutraj in popoldan plavam, na voljo je tudi fitnes. Tu sem, da delam,” je prve vtise o vadbi v deželi tulipanov strnil Đurić, ki je o selitvi na tuje razmišljal že dlje, za Nizozemsko pa se je odločil, ker bo tam imel bo sebi tudi pravo konkurenco – Michaela Schoenmakera, s katerim sta tekmeca na mednarodnih tekmovanjih.

“Michael je moj tekmec, zdaj pa bova sodelovala. S tem se je strinjal tudi moj trener Alen Kramar (PK Gorenjska banka Radovljica op.p.) in dobil sem potrditev Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite,” je še povedal eden najboljših slovenskih invalidskih športnikov, ki dodaja, da v Sloveniji ni imel slabih pogojev za delo, manjkala je le konkurenca, ki je potrebna za motivacijo v vodi, ko športniku ne gre.

Letošnja sezona je bila za paraplavalce sicer okrnjena, saj so številni opustili svetovno prvenstvo, ki je bilo časovno prestavljeno zaradi potresa v Mehiki. Misli so usmerjene v leto 2018, ko bo na vrsti EP v Dublinu. Tam bo Đurić branil srebro na 100 m prosto in bron na 200 m prosto z zadnjega EP na Portugalskem.

2017-11-17/09:27

ag/ag

© STA 2017