Bau DP izkoristil še za osebne rekorde

Kranj, 04. avgusta (STA) – Kranj gosti letošnje kategorijsko državno prvenstvo v plavanju, ki so ga močno popestrili predvsem plavalci iz Irske in Turčije. Med Slovenci z bogatim programom izstopa Fužinarjev Martin Bau, ki je osvojil že tri naslove.

Večina članskih reprezentantov si je po nastopu v Budimpešti izbrala počitek, Bau pa je prišel tudi v Kranj, kjer je četrtkovima naslovoma na 400 m prosto in 200 m delfin danes dodal zmago še na 800 m prosto. “Ne vem, zakaj ne bi izkoristil forme s SP, da bi tukaj dosegel še nekaj osebnih rekordov. Tukaj sem že plaval osebne rekorde na 50 in 100 m prosto in na 200 m delfin, želim si ga tudi na 200 m prosto,” je ob robu bazena v Kranju razložil Bau.

Sicer pa izstopajo mladinci, ki se pripravljajo na mladinsko svetovno prvenstvo v Indianapolisu. Mariborčanka Katja Fain je tako kot Bau že osvojila tri naslove in to v istih disciplinah med dekleti. Prepričljivo je bila boljša tudi od Ravenčanke Sare Račnik, ki je pretekli teden navduševala na olimpijskem festivalu evropske mladine v Györu.

Tri naslove ima tudi Olimpijina Neža Klančar, ob Fainovi in Čelikovi nosilka medalje na mladinskem evropskem prvenstvu v Izraelu, ki je bila najboljša na 100 m prsno, 100 m prosto in 200 m mešano, Tina Čelik iz kranjskega Triglava je po pričakovanjih dobila tekmo na 50 m prsno, z zmago na 200 m hrbtno pa vrnitev med najboljše počasi potrjuje mlada Korošica Janja Jamšek.

V moški konkurenci ob Bauu izstopajo še Olimpijin Aljaž Kerč, ki je prepričal z 1:01,86 na 100 m prsno ter mlada ilirijan Anže Ferše Eržen in Pirančan Marcel Primožič, ki je izkoristil predvsem nastope Baua za dober sparing.

2017-08-04/19:40

ag/ke

© STA 2017