Search
Search

Špela Perše je z nastopom na 5 kilometrski razdalji končala nastope na evropskem prvenstvu v Beogradu. S 13. in 15. mestom je dosegla zastavljene cilje, sama pa je bolj zadovoljna z nastopom na krajši, 5 km progi.

Špela je v nastopu na petkilometrski razdalji osvojila 13. mesto in se tako še drugič zavihtela med najboljših 16, saj je na 10-kilometrski  razdalji osvojila 15 mesto.

Z uvrstitvama sem izpolnila svoj osnovni cilj, sama pa sem bolj zadovoljna s 5 km tekmo. Zdi se mi, da sem iz sebe iztisnila zadnji atom moči in zdržala visok ritem tekme. Morda bi bila lahko kakšno mesto višje, če bi imeli idealne pogoje,” je svoj nastop ocenila Špela. Glede tekme na 10 kilometrov je dodala: “Tam sem si na zadnjem obratu privoščila trenutek nepazljivosti in izgubila kar nekaj časa, sicer bi se lahko borila za še višjo uvrstitev, kar sem si tudi želela.”

Trener Alen Kramar je zelo zadovoljen z obema Špelinima nastopoma: “Špela je tako na 10km kot na 5km dokazala da je v nekem širšem evropskem vrhu. Na obeh tekmovanjih so nastopile res najboljše tekmovalke, kar jih Evropa trenutno premore. Voda na Adi Ciganliji je bila čista, ampak morda kar malo pretopla, saj je imela kar 27⁰ C.  Na EP sva dosegla oba cilja z uvrstitvijo med 16 najboljših v Evropi. Danes je na 5km dosegla celo svojo najboljšo uvrstitev na EP.”

Iskrene čestitke, Špela in Alen!