Search
Search

V Kranju bo ta konec tedna potekal močan mednarodni miting in zadnja kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu v Beogradu. Reprezentanca za evropsko prvenstvo je okvirno že določena, največje vprašanje pa je, katere plavalke bodo sestavljale štafeto 4 x 100 m prosto.

Tri standardne članice štafete so Janja Šegel, Neža Klančar in Katja Fain, vprašanje pa je, katera bo četrta. Na svetovnem prvenstvu v Dohi je ekipi do olimpijske norme pomagala Hana Sekuti, ki je vsaj pred odločilno tekmo v najboljšem položaju. Za zadnje mesto v štafeti se bodo borile še Tia Primc, Nika Fain in Tjaša Pintar.

Poleg ženske štafete selektor Gorazd Podržavnik resno razmišlja tudi o nastopu moške štafete 4 x 200 m prosto v Beogradu, pa tudi o moško-ženski štafeti na 4 x 200 m prosto, vendar je vse odvisno od rezultatov ta konec tedna.

Miting v Kranju bo tudi prilika za lovljenje norme za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. V Kranju bo nastopil plavalec domačega Triglava Sašo Boškan, ki je v moški konkurenci najvišje med kandidati za eno prosto mesto na olimpijskih igrah.

Na tekmovanju bodo sicer plavali tekmovalci iz 36 klubov iz Slovenije in tujine, rezultate lahko spremljate tukaj.