Ta konec tedna se bodo najboljši kadeti in mladinci v Beogradu udeležili tradicionalnega četveroboja, na katerem poleg ekipe Slovenije sodelujejo še ekipe Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije.

Četveroboj reprezentanc SLO-CRO-SRB-BIH je tradicionalno tekmovanje, kjer v ospredju niso osebna priznanja, ampak zbiranje točk za ekipo, saj je osnovni namen tekme vzpostaviti ekipni duh, navijanje, druženje z vrstniki, pa tudi motivacijo za delo plavalcev skozi celo leto, da se uvrstijo v ekipo.

Za vsako reprezentanco lahko nastopita 2 plavalca na disciplino. V vsaki disciplini tako tekmuje 8 plavalcev, točkovanje pa se porazdeli tako: prvo mesto prinese 11 točk, drugo 9, tretje 7 in tako naprej do 8 mesta, ki reprezentanci prinese 1 točko. S tem načinom točkovanja je za ekipo pomemben prav vsak tekmovalec, ki s svojim nastopom prinese točke ekipi.

In kaj od tekmovanja pričakuje selektor Gorazd Podržavnik: »Od letošnjega četveroboja pričakujemo predvsem dobro ekipno vzdušje in pa glede na trenažno obdobje, v katerem smo, da se plavalci in plavalke čim bolj približajo osebnim rekordom. Kam nas bo to prineslo, bomo pa videli v nedeljo.«

Točke za našo ekipo bodo zbirali:

Mladinci: Nik Peterlin (KA), Žan Podržavnik (FR), Nikola Tin Kocić (RL), Tilen Maček (TK), Maks Kastigar (LL), Krištof Ajdan Razpotnik Vrtačnik (LL), Taj Zupančič (RT), Maj Pribac (BP), Val Benčič (BP), Tian Zupanič (BM), Svit Popović (RL), Gašper Vrbinc (TOR), Ismar Čatić (IL), Matic Bizjak Jambrović (VV), Taj Majcen (ŠDD), Odon Kerec (IL)

Mladinke: Hana Sekuti (FR), Nija Gerdej (FR), Tinkara Lipovec (RAD), Katarina Gnamuš Šlebnik (FR), Ema Čerin (OL), Lana Kokot (FR), Zoja Šiler Klemenčič (TK), Alina Lozar (TK), Lena Fortuna (LL), Neli Škaper (RR)

Kadeti: Rok Vejnovič (KA), Filip Podobnik (OL), Lovro Ćirović (RR), Teo Starc (RR), Lan Koritnik (IL), Enej Mešić (OL), Maj Krdžalić (RL), Tanej Čadež (LL), Nik Markač (FR), Jani Regvat (BM), Miha Princl (VV)

Kadetinje: Iza Bricelj (OL), Eva Urbančič (OL), Ivana Lukan (KA), Ema Menoni (CK), Isabela Strojanšek (OL), Klara Pureber (OL), Emma Krevs (TK), Mia Abutović (LL), Ana Avbelj (KA), Ema Vrbinc (TOR), Lana Poje Mihelič, Zara Podržavnik (FR), Lina Maltarič (BM), Zala Mojsilovič Meznarič (PAK)

Aj, Slovenija!

Tukaj si oglejte startne liste, prenos tekmovanja lahko v živo spremljajta na YouTubu:
1. del, sobota dopoldne: https://youtube.com/live/Xh-XBvUHCHY?feature=share
2. del, sobota popoldne: https://youtube.com/live/yJ3Iaxd4Ak8?feature=share