Doha, 14. februarja (STA) – V popoldanskem delu plavalnega svetovnega prvenstva v Dohi bo danes nastopal le Peter John Stevens v finalu na 50 m prsno, ki se bo začel ob 18.01. Dopoldan je s tekmovanji zaključil Anže Ferš Eržen, ki je z 2:01,71 na 200 m mešano osvojil 17. mesto in je prva rezerva za polfinale.

Ples stotink se za plavalca, ki je po študiju ostal v Houstonu v ZDA, ni končal povsem po željah. Do 16. mesta mu je zmanjkalo 19 stotink sekunde, lani v Kranju dosežen državni rekord pa je zgrešil za šest desetink.

“Prvi nastop na SP za mano. Zadovoljen sem, saj sem dosegel svoj najboljši jutranji čas na 200 m mešano. Seveda bi si želel še malo več, da bi se uvrstil v polfinale, a sem z doseženim vseeno lahko zadovoljen. Tehnično je bilo v redu, morda bi nekaj lahko pridobil na prsnem, a to bom popravil naslednjič,” je po tekmi povedal 24-letni Ljubljančan.

Najhitrejši v kvalifikacijah je bil Švicar Jeremy Desplanches z 1:58,17. Devet stotink sekunde je zaostal Japonec Daiya Sato, pod 1:59 pa se je že zjutraj spustil tudi Američan Carson Foster.

V četrtek bo prvič na SP nastopil tudi plavalec Ljubljane Primož Šenica Pavletič, ki pa po hujši poškodbi v lanski sezoni še ni v povsem vrhunski formi.

Še enkrat pa bodo nastopile tudi junakinje uvodnega dne Neža Klančar, Janja Šegel, Katja Fain in Hana Sekuti, ki so Sloveniji priplavale finale in olimpijsko normo na 4 x 100 m prosto. Čaka jih štafeta na 200-metrski razdalji.

2024-02-14/09:07

ag/jz