Search
Search

z izjavami iz slovenskega tabora

Doha, 12. februarja (STA) – Na svetovnem prvenstvu v plavanju v Dohi sta se danes predstavila plavalka Ljubljane Tara Vovk, ki je na 100 m prsno osvojila 36. mesto in Sašo Boškan, ki je bil na 200 m prosto 33.

Oba slovenska predstavnika sta bila daleč od osebnih rekordov. V trenutni poplavi tekmovanj zaradi nadomeščanj zadnjih odpadlih prireditev iz časa pandemije koronavirusa gre sklepati, da boljšo formo načrtujeta za junijsko evropsko prvenstvo v Beogradu.

Vovk je lasten lani odplavan najboljši dosežek z 1:11,81 zgrešila za skoraj tri sekunde, kar zanesljivo ni dober obet pred nastopom mešane štafete, ki naj bi se podala v lov na olimpijsko vozovnico za Pariz, ob tem je na Arabskem polotoku čaka še tekma v paradni disciplini na 50 m prsno.

Po decembrskih državnih rekordih v 25-metrskem bazenu v Romuniji trener domen Majhen in tekmovalka z dosežkom ne moreta biti zadovoljna. “Seveda sva pričakovala več, a treba bo spet dvigniti glavo. Njena paradna disciplina je 50 m prsno in do sobote ima dovolj časa, da se zbere in dobro pripravi,” je tekmovalki vzpodbudo namenil Majhen.

Boškan je že v nedeljo na tekmi na 400 m prosto nakazal, da ni v povsem vrhunski formi. Z 1:49,66 je pred dvema mesecema in pol dosežen osebni rekord zgrešil za dve sekundi in že končal nastope v Katarju.

“Ne vem, kaj se je zgodilo, saj sem bil glede na treninge prepričan, da sem v formi. Zdaj seveda nisem zadovoljen, a mi to ne bo pomaga. Čakajo me novi treningi in dobra priprava na evropsko prvenstvo v Beogradu,” je dejal tekmovalec in k temu dodal, da trema ni bila razlog za slabši nastop: “Bil sem na številnih velikih tekmah, kjer s tem nisem imel težav.”

Slovenski tabor pa veliko pričakuje od torkovih nastopov z dvema paradnima disciplinama. Peter John Stevens je v nedeljo dosegel osebni rekord na 100 m prsno, kar je bil lep obet pred 50-metrsko tekmo, v kateri se je na lanskem prvenstvu v Fukuoki prebil v finale. Janjo Šegel čaka tekma na 200 m prosto.

2024-02-12/11:02
ag/am/am
© STA 2024