Search
Search

Dvojna francoska zmaga, Peterlin 34

Doha, 07. februarja (STA) – Francoza Logan Fontaine in Marc-Antoine Olivier sta se na svetovnem prvenstvu v Dohi veselila dvojne zmage na petkilometrski tekmi daljinskih plavalcev. Ločile so ju tri desetinke sekunde. Sedemnajstletni slovenski plavalec Nik Peterlin je bil 34.

V silovitem finišu, kjer je v sami končnici v boju za odličja ostalo osem plavalcev, je bron osvojil Italijan Domenico Acerenza. Za zlatom je zaostal sedem desetink sekunde, za srebrom štiri. Peterlin je bil od najboljših oddaljen 2:45 minute.

“Danes sem dosegel zase odličen izid in dobil novo izkušnjo v tej močni konkurenci, ki mi bo prišla še kako prav. Letos si želim še nastope junija na evropskem prvenstvu v Beogradu, kjer bom imel še eno pripravo na glavno tekmo sezone, ki bo zame mladinsko evropsko prvenstvo julija na Dunaju, želja je tudi MSP septembra na Sardinji,” je po tekmi dejal 17-letni kamniški plavalec.

Dotaknil se je tudi nedeljske 10-kilometrske tekme:”Na koncu mi je malo zmanjkalo moči, dobil pa sem prvi stik z najboljšimi na svetu in se učil. Res iskrena hvala selektorju Gorazdu Podržavniku za zaupanje in priložnost. Nastop na članskem svetovnem prvenstvu je nekaj, kar si želi vsak športnik.”

“Nik je res nastopil odlično. Konkurenca danes je bila praktično enaka kot na prvi tekmi in že tukaj je pokazal, da se iz nastopa v nastop uči in napreduje. S 34. mestom se je dobro odrezal,” pa je dodal trener Miha Potočnik.

2024-02-07/12:48
ag/ag
© STA 2024