Search
Search

V pokritem olimpijskem bazenu v Kranju odprtje galerije slavnih

Kranj, 01. februarja (STA) – V pokritem olimpijskem bazenu v Kranju bodo drevi ob 19. uri odprli galerijo slavnih. V njej bodo predstavili uspešne plavalce in vaterpoliste, katerih prispevek je bil ključen tudi za razvoj kranjskega pokritega olimpijskega bazena, ki praznuje 30 let.

Kot je za STA pojasnil direktor Zavoda za šport Kranj Tadej Peranovič, je povod za odprtje galerije slavnih prav 30-letnica delovanja pokritega olimpijskega bazena. Z galerijo želijo obeležiti športne dosežke posameznikov in skupin, torej plavalcev in vaterpolistov, ki so v tem bazenu postavili temelje za uspešno športno kariero.

Galerijo so postavili v centralni prostor vstopa v pokrit bazen. Na eni strani so fotografije vaterpolskih ekip, ki so v preteklosti dosegale uspehe v reprezentančnih in klubskih tekmovanjih, na drugi strani pa so predstavljeni uspešni plavalci, ki so trenirali v kranjskem bazenu. Poklanjajo se tudi družini Petrič, ki je bila s svojimi uspehi zaslužna za izgradnjo kranjskega bazena.

V galeriji slavnih bodo tako predstavljeni Darjan Petrič, Borut Petrič, Emil Tahirović, Marko Milenković, Urša Bežan Petrič, Tjaša Vozel, Peter John Stevens, Nataša Kejžar, Alenka Kejžar, Anja Čarman, vaterpolska reprezentanca Slovenije iz leta 2003 in člani akademskega kluba Triglav Kranj 2023.

Udeležbo na slovesnem odprtju je potrdilo več športnikov, med njimi Darjan Petrič, sestri Kejžar, Čarman, Tahirović, Milenković, Stevens in vaterpolisti. Današnji dogodek bo, kot so poudarili v Zavodu za šport Kranj, priložnost za počastitev športnikov in njihovih uspešnih športnih poti, ki so bile tlakovane prav v tem bazenu. Njihovi dosežki lahko služijo tudi kot vzor in navdih naslednjim generacijam.

Pokrit olimpijski bazen v Kranju deluje že 30 let. Da objekt dosega dosega visoko zastavljene standarde, so potrebna redna vzdrževalna dela, stalno odpravljanje določenih napak in posodabljanje sistema, je povedal Peranovič.

Upa, da bodo letos uspešni na razpisu za sofinanciranje energetske sanacije, ki bi obsegala celovito obnovo zunanje stene z novimi stekli in fasado ter sončno elektrarno. Projekt vodi Mestna občina Kranj, če bo uspešna pri pridobivanju sredstev, pa bi bil lahko projekt končan leta 2026.

2024-02-01/10:21
tzu/zza
© STA 2024