Search
Search

Za konec prvenstva v treh slovenskih finalih Fainova šesta, Klančarjeva sedma in Šeglova osma.

Otopeni, 10. decembra – Trije finali zadnjega dne evropskega plavalnega prvenstva v kratkih bazenih so bili tudi slovensko obarvani. Katja Fain je bila na 400 m prosto šesta, Neža Klančar na 50 m delfin sedma in Janja Šegel na 200 m prosto osma.

Katja Fain je v finalu na 400 m prosto s časom 4:04,76 osvojila odlično šesto mesto. Plavala je 92 stotink sekunde hitreje kot v predtekmovanju, njen državni rekord pa bi zadostoval za četrto mesto.Katja Fain: “Joj, vedno ta začetek. Premalo odločno in se takoj pozna. Je kar je, dva finala sta super. Sem vesela in grem naprej.”Metka Sparavec Malenko, trenerka: “ Katja ima še rezervo, vsaj dve sekundi. Prepočasi je začela prvih 200 metrov. Ampak vedno boljše. Dva individualna nastopa v finalu sta dober izkupiček. Samozavest se spet dviguje in optimistično nadaljujeva sezono. Najprej državno prvenstvo, nato pa popolna koncentracija na norme OI.’

Neža Klančar, najuspešnejša slovenska plavalka na tem prvenstvu, je zaključila svoje in tudi slovenske nastope v Romuniji s finalom na 50 m delfin. Še en suveren nastop, v katerem je s časom 25,57  osvojila sedmo mesto, za svojim državnim rekordom, ki ga je odplavala v včerajšnjem polfinalu pa zaostala le 3 stotinke sekunde. Za bronasto medaljo je bilo treba plavati 25,16.Neža Klančar: “Zadnji nastop je zaključen. Sedmo mesto sploh ni slabo. Želela sem si sicer več, izboljšati državni rekord. To se ni izšlo, ker sem poskušala narediti nekaj drugače kot včeraj in očitno moram to na treningu še dodelati, da bo na naslednjem tekmovanju še toliko boljše.”Tomaž Torkar, trener: “Neža je še dvanajstič skočila v vodo na evropskem prvenstvu in dosegla še en lep rezultat. Iskala sva, kako bi izboljšala rezultat iz polfinala vendar se ni izšlo. Motivacija je, gremo naprej.”Janja Šegel je v finalu na 200 m prosto odprla slovenski večer v Otopeniju. S časom 1:56,18 je osvojila 8. mesto.Janja Šegel: “Za mano je finalni nastop na 200 prosto. Zadovoljna sem, da sem dobila priložnost kot prva rezerva nastopiti v finalu. Sicer sem si želela malo boljšega rezultata oziroma odplavati osebni rekord, ampak vseeno je 8. mesto v Evropi lep dosežek in glede na to, da do zadnjega dneva zaradi hudega prehlada nisem vedela ali bom na prvenstvu sploh nastopila, sem po vsem tem res zadovoljna, da sem plavala v finalu evropskega prvenstva.  Kakšnega taktiziranja v finalu ni bilo. Želela sem si čim dlje držati stik s tekmicami, ampak na koncu mi je res zmanjkalo moči in kot rečeno, 8. mesto v Evropi je lep dosežek. “Matija Medvešek, trener: Do 125 metrov je Janja odplavala po pričakovanjih. Zadnjih 75 metrov pa so ji popolnoma pošle moči. Za naslednja tekmovanja v malih bazenih bova morala več treningov opraviti v le-teh.”