Search
Search

Katja Fain v disciplini 400 m prosto s šestim časom suvereno v finale EP (25m)

Otopeni, 10. decembra – Zadnji dan evropskega plavalnega prvenstva v kratkih bazenih je slovenske barve v kvalifikacijah odlično zastopala Katja Fain. V disciplini 400 m prosto je slovenskemu plavanju na tem prvenstvu priplavala šesti finale, sebi pa (po 200 m delfin in štafeti 4×50 m mešano) tretjega.  Na 400 m prosto se je s 6. mestom suvereno uvrstila med osmerico finalistk.

Katja Fain, državna rekorderka v tej preizkušnji, je nastopila v tretji kvalifikacijski skupini in bila s časom 4:05,68  četrta, skupno pa šesta.

Katja Fain: “Po včerajšnjem nastopu sem se vseeno morala zbrati, saj ne bi plavala 400, če bi se na 200 uvrstila v finale. Ni bilo slabo, plavala sem na dolgo, sproščeno. Videla sem predhodni dve skupini in lahko imela vse pod kontrolo. Popoldan grem na čim boljši rezultat in uvrstitev.”

Metka Sparavec Malenko, trenerka: “Ni bilo nič posebnega, kontrolirano, vedeli sva, da bo za finale treba odplavati čas 4:06 ali slabše, tako da je lahko lepo sproščeno odplavala. Ima pa le 4:01 svoj najboljši rezultat. Je bilo nekaj napak, ki jih bo poskušala popoldan odpraviti. Mora se vse poklopiti za nek dober rezultat. Cilj je odplavati čim hitreje, pa bo kar bo.”

Finale v disciplini 400 m prosto z našo Katjo Fain bo ob 17. 35 uri, 40 minut (ob 18.14) kasneje pa še finalna preizkušnja dekleta na 50 m delfin z Nežo Klančar, prav tako s šestim izhodiščem in bo tako kot Katja plavala na progi številka 7.