Search
Search

Neža Klančar niza rekorde, v finalu na 50 m prosto šesta, na 100 m mešano s četrtim izidom v jutrišnji finale. V finalu bo na 200 m delfin plavala tudi Katja Fain.

Rekorderka Neža Klančar je bila v finalu na 50 m prosto šesta, nato pa se je s četrtim izidom prebila v finale še na 100 m mešano. Finale si je z osmim časom na 200 m delfin zagotovila tudi Katja Fain.

Otopeni, 6. decembra – Drugi večerni program evropskega plavalnega prvenstva v kratkih bazenih smo spremljali tri slovenske nastope. Neža Klančar je v finalu na 50 m prosto z novim državnim rekordom osvojila 6. mesto, Katja Fain se je v polfinalu na 200 m delfin z 8. časom uvrstila v jutrišnji finale, ob koncu dneva pa znova še enkrat odlična Neža Klančar, z državnim rekordom na 100 m mešano in s četrtim mestom v jutrišnji finale.

NEŽA KLANČAR NIZA REKORDE

Neža Klančar je v finalu na 50 m prosto z državnim rekordom osvojila 6. mesto, v polfinau na 100 m mešano pa je z državnim rekordom prebila mejo 59 sekund in si s četrtim izidom priplavala svoj drugi finale v Romuniji.l

V finalu na 50 m prosto je z novim državnim rekordom  osvojila 6. mesto.  S časom 24,03 je svoj državni rekord iz včerajšnjega polfinala izboljšala še za 2 stotinki sekunde. Za bron je bilo treba plavati 23,89.

Neža Klančar: ”Sem vesela, vendar od sebe vedno pričakujem največ in vem, da me je obrat stal parih stotink, da bi bilo zadovoljstvo še večje.”

Tomaž Torkar, trener: “Spet državni rekord, super. Želja je bila plavati pod 24 sekund, zato morda zadovoljstvo ni tako veliko. Malce se je zapeljala v obrat sicer pa super plavanje, skok, izplavanje in tudi plavanje drugih 25 metrov. 6. mesto v Evropi, v takšni disciplini, je lep uspeh.”

Po odlični predstavi in 6. mestu na 50 m prosto se je Neža med osmerico finalistk z državnim rekordom zavihtela še v disciplini 100 m mešano.

 Neža je nastopila v drugi polfinalni skupini, prebila mejo 59 sekund in bila s časom 58,78 tretja, končno pa 4. Svoj leto dni star državni rekord je izboljšala za 49 stotink sekunde.

Neža Klančar: » Z nastopom na 50 m prosto sem zadovoljna. Ob novem državnem rekordu pa je tudi malo grenkega priokusa, saj sem si želela spustiti pod 24 sekundami. Ampak bom to pustila za prihodnjič. V disciplini 100 m mešano pa sem presenetila tudi sebe, da sem plavala tako hitro in da sem se s četrtim izidom uvrstila v jutrišnji finale, ki se ga že močno veselim.«

Tomaž Torkar, trener: “Vem, da je Neža plavalka za takšna tekmovanja, da pa se bo spustila pod 59 sekund že v polfinalu pa nisem pričakoval. Res super plavanje je potrdila z državnim rekordom in 4. mestom pred jutrišnjim finalom. Pomembno sedaj je dobro razplavanje, masaža, večerja in počitek.”

 V FINALE SE JE UVRSTILA TUDI KATJA FAIN  Z DRUGIM DOSEŽKOM KARIERE NA 200 M DELFIN

Katja Fain je v polfinalu na 200 m delfin osvojila 8️. mesto. Nastopila je v prvi polfinalni skupini in z najboljšim letošnjim izidom 2:08,48 osvojila 4. mesto, končno pa 8. mesto, potem, ko smo dobrih 5 minut čakali na sodniško odločitev o diskvalifikaciji ene od polfinalistk, ki je bila sicer po času pred Fainovo. Katja je plavala 67 stotink sekunde hitreje kot dopoldne.

Katja Fain: “Z uvrstitvijo v finale je drugi cilj dosežen. Dosegla sem drugi najboljši rezultat v karieri tako, da sem zadovoljna. Rezultat lahko še izboljšam in jutri se bom potrudila po svojih najboljših močeh.”

Metka Sparavec Malenko, trenerka: “Malo napeto, ampak malo sreče tudi za nas. Finale v delfinu je nagrada, torej lahko gre na štart sproščeno. Rezerve so vedno, seveda. Predvsem drugih 50, je le srednje progašica in se bolj počasi zažene. Stopnjevanje rezultata je najin cilj za vsak štart. Dve kljukici odkljukani, tretja je najslajša. To kar nama ni uspelo pred dvema letoma v Kazanu je sedaj odplavala – uvrstitev v finale.”

Jutri bomo v dopoldanskih kvalifikacijah spremljali Nežo Klančar v disciplini 100 m prosto ter žensko štafeto 4 x 50 m mešano.