Search
Search

Neža Klančar drugič, Katja Fain prvič v polfinale EP (25m) v Romuniji.

Otopeni, 6. decembra – Drugi dan evropskega plavalnega prvenstva (25m) sta nastopili dve Slovenki. Tako Katja Fain na 200 m delfin kot Neža Klančar v disciplini 100 m mešano sta si z devetim časom priplavali polfinale in možnost, da se zavihtita med osem finalistk.

Katja Fain je v svojem uvodnem nastopu na tem evropskem prvenstvu, v disciplini 200 m delfin z 2:09,15 dosegla 9. čas (brez ene Britanke 8.) in se zanesljivo uvrstila med 16-terico polfinalistk. ”Prvi cilj je izpolnjen, priplavala sem si polfinale in to je to, kar sem mogla zjutraj narediti. Popoldan vem, da lahko plavam hitreje in borila se bom za mesto v finalu,” je po nastopu povedala Katja.

Metka Sparavec Malenko:”Prvi nastop po dolgem času, pa še delfin, je bil čisto korekten, kontroliran. Lepo je odplavala, tako kot je morala. Brez ene Britanke je sedaj osma, vsekakor ima možnosti za finale, je le plavalka, ki plava ponavadi popoldan bolje in niti še ni blizu svojega osebnega rekorda. Naredila je to, kar sva se dogovorili. Sem zadovoljna.”

Tudi Neža Klančar je na 100 m mešano dosegla 9. čas, tj. 1;00,14 in se bo popoldne borila še za drugo finalno vstopnico tega prvenstva.

Tomaž Torkar: ”Zelo kontroliran nastop na 100 m mešano, da ni porabila preveč energije. Popoldne plava najprej 50 prosto, na koncu pa še 100 mešano. Malo se že tudi pozna utrujenost, saj Neža tekmuje že od sobote. Časa za počitek pa ni. Upamo na najbolje.”

Neža Klančar bo v finalu na 50 m prosto nastopila ob 17. uri, polfinale na 100 m mešano je na sporedu ob 18.26, uro prej (17.25) pa Katjo Fain čaka nastop v polfinalu na 200 m delfin.