Search
Search

Neža Klančar in Tara Vovk v polfinalu EP (25m)

Otopeni, 5. decembra – Uvodni dan evropskega plavalnega prvenstva v kratkih bazenih so nastopile štiri slovenske plavalke,  Neža Klančar  in Tara Vovk pa sta se uspeli uvrstiti v popoldanski polfinale.

Prvi slovenski polfinale na tem prvenstvu je priplavala Neža Klančar na 50 m prosto, s časom 24,21 si deli 6. mesto. mesto, za svojim državnim rekordom je zaostala pičlih 8 stotink sekunde. “Prvi cilj je izpolnjen. Popoldne pa verjamem, da grem lahko hitreje.”
Tomaž Torkar, Nežin trener: “Z rezultatom sem kar zadovoljen, v sami izvedbi pa vidim še nekaj rezerve. Gremo po korskih, štart za štartom in upamo na najbolje.”Janja Šegel je na 50 m prosto plavala 24,97, le stotinko slabše od svojega osebnega rekorda in si deli 23. mesto. Za uvrstitev v polfinale je bilo treba plavati 24,65. “S prvim startom sem zelo zadovoljna. Odplavano na nivoju osebnega rekorda tako, da super.”Tara Vovk je v disciplini 100 m prsno z osebnim rekordom 1:06,20 osvojila 15. mesto in si priplavala polfinale. Osebni rekord je popravila za 9 stotink sekunde.
““Led je prebit in pričakovanje izpolnjeno. Želela sem si uvrstitve v polfinale, kar sem dosegla. Popoldne si še enkrat želim popraviti osebni rekord in prehiti čim več tekmic.”Tudi Tina Čelik je na 100 m prsno odplavala osebni rekord, z 1:06,78 ga je popravila za 26 stotink sekunde, zasedla je 22. mesto, polfinale pa zgrešila za 3 desetinke sekunde.
“S prvim nastopom sem lahko zadovoljna. Pred štartom in med plavanjem sem se počutila precej sproščeno. Osebnega rekorda sem si seveda želela in ta cilj sem dosegla, na žalost pa mi je malo zmanjkalo do polfinalnega nastopa. Ampak to je lahko samo lepa motivacija za naprej. Na 50 prsno bom spet ciljala na osebni rekord in upam, da bo to prineslo tudi lepo uvrstitev.”