Search
Search

Podpisan memorandum o sodelovanju med kitajsko in slovensko delegacijo

Ljubljana, 24. novembra – V začetku tedna se je v Sloveniji mudila delegacija vzhodne kitajske pokrajine Shandong, pod vodstvom Kong Jie, direktorja za šport. Med udeleženci sta bila tudi Cao Peihe, direktor nacionalnega fitnes centra in Wang Zhenyu, direktor centra za razvoj množičnega športa.

Slovensko delegacijo sta predstavljala dr. Boro Štrumbelj, predsednik Plavalne zveze Slovenije (PZS) in Jure Masten, direktor plavalnih reprezentanc. Po predstavitvi Fakultete za šport sta si delegaciji izmenjali poglede glede sistemskega učenja plavanja, ki je v Sloveniji odlično razvit, v kitajski pokrajini pa ga še nameravajo izpopolniti, zato so bile slovenske izkušnje za njih zelo dragocene. Pogovori so potekali tudi o možnosti treniranja reprezentančnih plavalcev na Kitajskem oziroma pri nas, pred velikimi tekmovanji in o izmenjavi znanja na področju vrhunskega plavanja. Kitajsko delegacijo so zanimale tudi slovenske izkušnje v povezavi z organizacijo letošnjega Zimskega svetovnega prvenstva v plavanju, ki je bilo izvedeno letos na Bledu.

Ob koncu prijateljskih pogovorov sta delegaciji podpisali memorandum o sodelovanju med Plavalno zvezo Slovenije in Plavalno zvezo pokrajine Shandong, kitajska delegacija pa je u povabila predstavnike PZS tudi na obisk njihove pokrajine.