Search
Search

V Kranju bodo pripravljenost pred evropskim prvenstvom preverjali tudi reprezentanti

Ljubljana, 17. novembra – Kranjski olimpijski bazen bo teden dni pred pomembnim mednarodnim tekmovanjem »Central European Countries Junior Multinations 2023 Slovenia«, v znamenju 39. Špelinega in Vesninega memoriala. Svojo pripravljenost bodo jutri in v nedeljo na tekmi preverjale tudi reprezentantke Neža Klančar, Janja Šegel in Tara Vovk, ki bodo decembra nastopile na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Romuniji (Otopeni), kjer pa zaradi zdravstvenih razlogov ne bo Petra Johna Stevensa.

Neža Klančar je bolj kot na nastope v Kranju osredotočena na bližnji plavalni miting v Rotterdamu: »Trenutno se pripravljam in počasi tempiram formo za Rotterdam. Glede na treninge mislim, da dobro.”

Za Janjo Šegel bo to prva tekma po višinskih pripravah v Font Romeu: »Glede na to, da bom tekmovala v kratkih bazenih po res dolgem času, nimam posebnih pričakovanj oziroma ne vem, kaj točno pričakovati. Na treningih dobro delam, zato si seveda želim odplavati čim boljše rezultate in se morda celo približati osebnim rekordom oziroma jih odplavati. Kako bo šlo, bomo videli na sami tekmi.«

Tara Vovk se tekme v Kranju zelo veseli: »Zame bo kranjska tekma prva letošnja resna preizkušnja v 25 metrskem bazenu. Ker že več let nisem bila na višinskih pripravah, upam na čim boljši učinek, rezultatsko oziroma časovno pa nimam zastavljenih ciljev in se bom pustila presenetiti.”

Peter John Stevens pa se je v  teh dneh sprijaznil z odločitvijo, da na letošnjem evropskem prvenstvu v Romuniji ne bo nastopil. »Pred tekmo za svetovni pokal v Budimpešti sem zbolel, imel trebušno virozo in en teden ostal brez treninga. Nato sem spet en teden plaval in po tekmi v Genovi ponovno dobil vročino. Ker zdravstvena slika ni v redu in posledično pripravljenost na evropskem prvenstvu ne bo na optimalnem nivoju, kakršnem se od mene pričakuje, sem udeležbo na prvenstvu odpovedal,« je povedal Stevens.

Gorazd Podržavnik, selektor plavalnih reprezentanc je potrdil seznam potnikov za bližnje evropsko prvenstvo, ki bo od 5. do 10. decembra v Otopeniju. Barve Slovenije bodo zastopale Janja Šegel, Neža Klančar, Katja Fain, Tara Vovk in Tina Čelik. Še prej pa bomo za reprezentančni kader navijali na ti. Central European Countries Junior Multinations 2023 Slovenia, na mednarodnem tekmovanju za plavalce, stare med 13 in 16 let, ki bo 25. in 26. novembra v Kranju. »Cilj slovenske reprezentance bodo osebni rekordi, saj se bo večina tekmovalcev sploh prvič pomerila v takšnem sistemu tekmovanj, reprezentančnega ekipnega značaja,« pravi Podržavnik.

Na olimpijskem bazenu (Partizanska cesta 37, 4000 Kranj) bo prisotnih več kot 190 plavalk in plavalcev iz 11 držav, ki se bodo pomerili v dvanajstih kategorijah. Največ predstavnikov bodo imele Poljska, Madžarska in Slovenija.