Search
Search

Uvodne tekme za svetovni pokal v Berlinu se bo udeležila Janja Šegel, ostali naši najboljši se ji bodo pridružili v nadaljevanju sezone, na domačem terenu pa bo v nedeljo živahno v Kopru.

Ljubljana, 5. oktobra – Jutri se bo v Berlinu začela nova sezona tekem za svetovni pokal, ki se bo nadaljevala v Atenah in Budimpešti. Slovenske barve bo v nemški prestolnici zastopala Janja Šegel, v Atenah bo od 13. do 15. oktobra plavala Katja Fain, v Budimpešti od 20. do 22. oktobra pa bodo poleg že omenjenih plavalk nastopili še  Peter John Stevens, Neža Klančar, Tara Vovk, Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič.

Janja Šegel bo tako v Berlinu kot v Budimpešti tekmovala v disciplinah 50 m prosto, 100 m prosto, 200 m prosto in 50 m hrbtno. »Zadnje štiri tedne spet treniram, forma se stopnjuje , v vodi se dobro počutim, na treningih pa za to obdobje plavam res dobre rezultate tako, da sem s trenutno pripravljenostjo zelo zadovoljna. Glede na to, da bo v Berlinu že prva tekma v tej sezoni in da je res hitro, o ciljih ne morem govoriti, ker pravzaprav ne vem, kaj pričakovati. Potrudila se bom in bomo videli kakšni bodo rezultati.”

Katja Fain bo v Atenah nastopila v disciplinah 200 m delfin in 1500 m prosto, v Budimpešti pa na 100 m prosto, 200 m prosto in 400 m prosto.  »Uvod v novo sezono poteka dobro, sem v polnem treningu in za tekme nimam posebnih ciljev. Na tekmah bova s trenerko videli kakšno je izhodišče, vendar pa se za te tekme ne bova posebej pripravljali. Je pa vedno dobro držati stik s svetovno konkurenco in tekmovati na močnejših tekmah.”

Slovenska odprava bo najmočnejša v Budimpešti, kjer bodo poleg Šeglove in Fainove nastopili še Neža Klančar (50 m prosto, 100 m prosto in 50 m delfin), Peter John Stevens in Tara Vovk (oba 50 m prsno in 100 m prsno), Sašo Boškan (100 m prosto, 200 m prosto, 400 m prosto in 50 m hrbtno) ter Primož Šenica Pavletič (200 m prosto in 200 m hrbtno).

Neža Klančar: »Zadnji mesec je bil namenjen treningom. Z zvezo smo opravili tudi testiranje. Sem optimistična in mislim, da že tudi bolje pripravljena kot lani v tem obdobju. O ciljih za svetovni pokal še nisem razmišljala, seveda pa želim plavati najboljše kar lahko. Prva tekma bo to nedeljo v Kopru.«

Peter John Stevens: »Treniram po načrtu. Moje plavanje je super. Kaže se napredek v napornih treningih in uživam v programu. V novo sezono bom štartal z nedeljsko tekmo v 25 metrskem bazenu v Kopru,  konec meseca pa me čaka tekma za svetovni pokal v 50 metrskem bazenu. Obe tekmi sta prvi postaji v sezoni, ki bosta pokazali usmeritev za naprej. Skratka, trdo delam, osredotočen pa sem na cilj, to so olimpijske igre v Parizu. Oba s trenerjem v ta cilj verjameva in ostajava zelo pozitivna.«