Slovenski tabor je z nastopi na mladinskem evropskem prvenstvu v daljinskem plavanju zadovoljen.

Krf, 30. oktobra – Trojica slovenskih daljinskih plavalcev je na evropskem mladinskem prvenstvu na grškem otoku Krf uspešno opravila svoje nastope. Uvodni dan sta nastopila Rok Vejnovič, ki je na 5 km progi osvojil 19. mesto ter Nik Peterlin, ki je bil na 7,5 km 14. Danes pa se je v mirno morje pognal še Arne Furlan Štular, ki je na 10 km zasedel 18. mesto.

Povedali so…

Rok Vejnovič: “Pogoji so bili solidni, bilo je malo valov. Sem zadovoljen, tudi z uvrstitvijo, glede na to, da je bila to moja prva večja tekma v daljinskem plavanju. Treniral bom naprej, za še boljše rezultate.”

Nik Peterlin: “Z rezultatom sem zadovoljen. 14. mesto v močni konkurenci 40 uvrščenih je zelo dobro. Pogoji so bili zelo primerni za maratonsko plavanje, temperatura vode je bila slabih 26 stopinj C, morje pa je bilo mirno tako, da je bila zelo lepa tekma.

Arne Furlan Štular: “Z nastopom sem zadovoljen. Predvsem prva dva kroga sta bila odlična, nato pa se je izkazalo, da za takšno tekmo  manjka še malo treninga. Ostal sem sam in tako plaval do konca šestega kroga. Za prvo tekmo na 10 km je to dober rezultat in upam, da bo naslednjič še boljše.”

Miha Potočnik, trener in vodja poti: “Rezultate treh slovenskih plavalcev lahko ocenim za pozitivne. Doma nimamo prav veliko možnosti oziroma ne organiziramo maratonskih tekmovanj tako, da so si tekmovalci v letošnji sezoni kar nekaj izkušenj nabrali na tekmah na Hrvaškem in pa na tem glavnem tekmovanju. Rezultati so bili primerni časovnemu okvirju samega tekmovanja. Prav je, da Plavalna zveza Slovenije še naprej vlaga v daljinsko plavanje in ga poskuša še razširiti. So nam pa tukaj manjkale predstavnice ženskega plavanja. Tako bi lahko jutri nastopili tudi v štafeti, dva moška in dve ženski. Sama organizacija tekmovanja je bila na zelo visokem nivoju, izjemna kulisa, lepa proga, mirna voda tako, da bi si še več takih tekmovanj želeli tudi v prihodnje.”

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.