Search
Search

Drugi dan evropskega plavalnega prvenstva do 23 let trije naši v finale

Dublin, 12. avgusta – Drugi dan evropskega plavalnega prvenstva do 23 let so se trije slovenski predstavniki uvrstili v finale. Neža Klančar je bila suverena na 50 m prosto, Katja Fain in Sašo Boškan pa bosta med finalisti v disciplini 400 m prosto.

Neža Klančar je svoj uvodni nastop na prvenstvu opravila suvereno in s časom 25,01 na 50 m prosto le 5 stotink sekunde zaostala za najhitrejšo v kvalifikacijah, Američanko Cooper.
Katja Fain je bila s 4:21,05 v disciplini 400 m prosto 6., Sašo Boškan se je v isti preizkušnji s 3:53,94 med finaliste prebil kot rezerva.
Včeraj v disciplini 200 m prosto bronasta Janja Šegel je danes na 100 m hrbtno zasedla 10. mesto, 10. je bila tudi Tina Čelik na 100 m prsno, do finala ji je z 1:09,54 zmanjkalo vsega desetinko sekunde.V disciplini 200 m delfin je Tia Primc osvojila 16. mesto, Hana Sekuti 18., Jaka Pušnik pa 23.Jaš Berložnik je svoj nastop na 400 m mešano pred najhitrejšo popoldansko skupino zaključil na 9. mestu.
Neža Klančar: “Če sem iskrena, nisem vedela kaj lahko pričakujem. Šla sem na štart, skočila, uživala in odplavala. Soliden rezultat. V finalu bi rada še dodala in bomo videli kam me to pripelje.”

Katja Fain: “V finalu bom dala vse od sebe in poskusila odplavati čim boljši rezultat.”

Metka Sparavec Malenko, trenerka: “Katja je danes odplavala kontrolirano, zmagala je svojo skupino in  plavati hitreje niti ni potrebovala. Popoldan bo poskusila dati več iz sebe in odplavati čim bolje.”

Sašo Boškan: “Sem zadovoljen, saj sem plaval najhitreje v letošnji sezoni. Zelo sem vesel , da sem prišel v finale in dobil priložnost, da se dokažem in pokažem kaj lahko naredim na 400 m prosto.”

Luka Berdajs, trener: “Zelo soliden nastop na 400 v predtekmovanju. Za finale je nekaj rezerve, saj je prepozno začel stopnjevat.”