Search
Search

Nežo Klančar so od svetovne smetane znova ločile stotinke. V svojem drugem polfinalu na svetovnem prvenstvu je bila 15. na 50 m prosto.

Fukuoka, 29. julija – Neža Klančar je na svetovnem prvenstvu v plavanju po odličnih predstavah v disciplini 50 m delfin in osvojenem 10. mestu, danes tudi v svoji drugi disciplini, 50 m prosto zabeležila izida kariere. Po dopoldanskem državnem rekordu, ki ga je s 24,80 izboljšala za 16 stotink sekunde, je v polfinalu plavala le 4 stotinke sekunde slabše, kar je zadostovalo za še vedno odlično 15. mesto.

Nastopila je v drugi polfinalni skupini, ki jo je z novim svetovnim rekordom 23.61 začinila Švedinja Sarah Sjoestrem, ki se je, tako kot v predtekmovanju, tudi v polfinalu edina spustila pod mejo 24 sekund.  Neža je med polfinalistkami druge skupine osvojila 7. mesto, skupno pa 15.osvojila. V finale je vodil izid 24,67.Neža Klančar svetovno prvenstvo končuje z dosežkoma kariere, z dvema nastopoma v polfinalu, z dvema novima državnima rekordoma ter z osvojenima 10. mestom na 50 m delfin in 15. mestom na 50 m prosto.

Neža Klančar: “S svojim polfinalnim nastopom nisem ravno najbolj zadovoljna. Ni se izšel tako kot sem si želela oziroma tako kot sem bila pripravljena, še za malo hitrejši izid. Ampak kljub temu še en polfinalni nastop na svetovnem prvenstvu v velikih bazenih, še en odličen rezultat, drugi najboljši v karieri. Tako, da ne smem biti preveč razočarana, ampak gremo naprej in si želim še boljših rezultatov.”

Tomaž Torkar, trener: ”Danes popoldne je imela malenkost slabšo štartno reakcijo, vendar dobro plavanje pod vodo in tudi sicer je bila do zadnjega zaveslaja, ki se ji ni najbolje izšel morda celo v času olimpijske norme in celo finala. Žal ji tudi tokrat stotinke niso bile naklonjene. Potrebno se je zbrati in pripraviti na še eno tekmovanje, ki bo čez 14 dni v Dublinu. Z Nežinimi nastopi moram biti zelo zadovoljen, dva državna rekorda, dva polfinala, manjkala pa je le višnja na vrhu sadne kupe.”

Discover more from Plavalna Zveza Slovenije

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading