Search
Search

Neža Klančar še z eno vrhunsko predstavo na 50 m delfin do 10. mesta na svetu

Fukuoka, 28. julija –  Neža Klančar je v svojem prvem polfinalu svetovnega prvenstva na 50 m delfin še drugič prebila magično mejo 26 sekund, s časom 25,83 pa le za 6 stotink sekunde zgrešila osmerico finalistk in ob koncu osvojila 10. mesto, torej mesto druge rezerve. Za svojim državnim rekordom iz kvalifikacij, ki ga je izboljšala kar za 53 stotink sekunde, je zaostala zgolj dve stotinki. sekunde.
Neža bo jutri nastopila še v disciplini 50 m prosto. Glede na njeno pripravljenost lahko znova, tudi v tej preizkušnji, pričakujemo vrhunske predstave.

Neža Klančar: “S svojim nastopom sem zadovoljna, čeprav moram priznati, da sem si želela še malo več in kakšno stotinko hitrejšega plavanja, saj sem bila zjutraj tako blizu, da je bila želja po finalu še bolj prisotna. Sem zadovoljna, grem z dvignjeno glavo naprej, zdaj se bom spočila in pripravila na jutrišnjih 50 kraul.”
Tomaž Torkar, trener: “Neža je še enkrat odlično nastopila, žal pa je malenkost zmanjkalo za finale. Sedaj veva, da sva v samem svetovnem vrhu in se naslednjič ob dobrem delu lahko borimo za še višjo uvrstitev. Jutri ima pred seboj še 50 prosto, kjer zopet ciljava na visoko uvrstitev.”

Poleg Neže Klančar bo v jutrišnjih kvalifikacijah nastopila še Tara Vovk, v disciplini 50 m prsno.