Peter John Stevens osmi na svetu v disciplini 50 m prsno

Fukuoka, 26. julija – Peter John Stevens je v svojem prvem finalu na svetovnem prvenstvu (50m) osvojil 8. mesto.

V disciplini 50 m prsno je s časom 27,08  za svojim osebnim rekordom iz polfinala zaostal 4 stotinke sekunde, bil pa za 12 stotink sekunde hitrejši od kvalifikacijskega nastopa.

Za bronasto medaljo je bilo treba plavati 26,79. Državni rekord  Damirja Dugonjiča bi bil dovolj (26,70).

Peter John Stevens: “Zelo dober nastop v finalu in osmo mesto. Ne morem biti bolj zadovoljen, glede na to, da se je v zadnjih treh mesecih veliko dogajalo v mojem življenju, od selitve do novega trenerja, nov sistem dela in ostalo. Tudi poročil sem se. Magična meja 27 sekund ostaja za naslednjič in tudi zato sem glede naslednjega štarta optimističen. V to tekmo sem šel brez pričakovanj. To je moj najboljši rezultat na svetovnem prvenstvu v velikem bazenu. Zelo sem motiviran za delo naprej, če bom finančno uspel nadaljevati in upam, da dobim podporo za naprej, tudi s strani PZS.“

Peter John Stevens je z današnjim nastopom med finalisti vstopil v klub 11 slovenskih plavalcev, ki so okusili čar finala na svetovnem prvenstvu v velikih bazenih, hkrati pa prekinil osem letno »sušo« slovenskega finala na tovrstnem tekmovanju. 

Jutri bo v kvalifikacijah znova nastopila Janja Šegel. Po polfinalu na 200 m prosto, se bo tokrat preizkusila še na 100 m prosto.