Search
Search

Peter John Stevens z osebnim rekordom v finale svetovnega prvenstva na 50 m prsno, Janja Šegel 16. na 200 m prosto.

Fukuoka, 25. julija – Tretji dan plavalnih obračunov na svetovnem prvenstvu v vodnih športih se je Peter John Stevens v svoji paradni disciplini 50 m prsno z osebnim rekordom 27,04 kot sedmi uvrstil v jutrišnji finale. Plaval je v drugi polfinalni skupini in bil peti, skupno pa sedmi. Osebni rekord iz leta 2018 je izboljšal za dve stotinki sekunde. Finale bo na sporedu jutri, ob 14.01 po slovenskem času.

Drugi slovenski polfinale danes se je končal s 16. mestom Janje Šegel v disciplini 200 m prosto. Plavala je 1:58,18, v finale je vodil izid 1:56,49. V Fukuoki bo nastopila še dvakrat, v četrtek na 100 m prosto in v petek na 200 m hrbtno.

Peter John Stevens: “Super je bilo. Vse sem dosegel, kar sem želel. Bolje ne bi mogel načrtovati. V finalu bom napadal stopničke. Po sedmih letih imamo spet slovenski finale.”

Janja Šegel: “Za mano je moj prvi polfinale na tem tekmovanju. Z nastopom nisem najbolj zadovoljna, ampak sem vesela, da sem nastopala v polfinalu svetovnega prvenstva. V tekmovanje sem šla veliko bolj sproščeno kot zjutraj, ampak na koncu mi je zmanjkalo malo moči, kar se je poznalo tudi na izidu. Če pogledam celoto pa vendarle lahko zaključim, da sem z nastopom v polfinalu zelo zadovoljna.”

Matija Medvešek, trener Janje Šegel: “Oba sva pričakovala več. K polfinalu je pristopila bolj sproščeno kot zjutraj in drugič zapored nastopila v polfinalu svetovnega prvenstva. Pred sabo ima še dva štarta tako, da prvenstvo za njo še ni končano.”