Search
Search

Nika Seljak v prostem solo programu odlična

Fukuoka, 17. julija – Umetnostna plavalka Nika Seljak je v svojem drugem nastopu na svetovnem prvenstvu nastopila v prostem programu. Nastopila je odlično, zbrala 128.8188 točk in osvojila 19. mesto. Za njo so zaostale celo nekatere tekmovalke iz držav z zelo dolgo tradicijo in uspehi v umetnostnem plavanju.

Tudi tokrat so sodniki presodili, da ne upoštevajo celotne težavnosti sestave.  »Za dva elementa je NIka dobila osnovno oceno 0.5, kar jo je stalo možnega finala. V primeru, da bi se upoštevala težavnost zadnjega elementa, bi bila Nika v prvi dvanajsterici, mogoče celo v deseterici,» je sporočila trenerka Anja Zorko in zaključila, da so »kljub temu zelo zadovoljne in vesele za ta odličen rezultat. Dolgoletno delo in delo letošnje sezone s tujimi trenerkami se je danes poplačalo.»

Nika Seljak: »S svojim drugim nastopom na svetovnem prvenstvu sem zadovoljna. Odplavala sem dobro, tako kot sem trenirala. Glede na strogo sodniško ocenjevanje na tem prvenstvu smo pričakovale, da sodnice ne bodo upoštevale celotne težavnosti. Jutri me čaka še en nastop, ki se ga  zelo veselim.«

Takoj po končanem tekmovanju sta obe slovenski predstavnici Nika Seljak in Karin Pesrl ostali na bazenu, kjer s trenerko Darjo Kraucevič trenirata za jutrišnjo tekmo v prosti sestavi parov.