Search
Search

Špela Perše med svetovno elito na 10 km do 21. mesta

Fukuoka. 15. julija – Daljinska plavalka Špela Perše je na svetovnem prvenstvu na 10 km osvojila 21. mesto med 57 uvrščenimi. Plavala je v vodilni skupini, ki se je v zadnjem krogu razdelila na tri skupine, Špela pa je ostala v zadnji. S časom 2:03:48,20 je za zmagovalko zaostala 1:14,20.

Špela Perše: »S samim današnjim rezultatom nisem najbolj zadovoljna, sigurno sem si želela boljše končne uvrstitve. Ampak, žal pred začetkom zadnjega kroga nisem bila v najboljšem položaju. Potem se je naredila tista odločilna razlika, ki je do konca nisem več uspela nadoknadit. Kljub temu pa ne smem biti preveč razočarana, ker 21. mesto na svetovnem prvenstvu, v taki konkurenci ni slab rezultat. Sama tekma je bila precej težka, bilo je zelo veliko prerivanja, tudi voda je bila precej topla in tudi ozračje tako, da so bili pogoji zame precej zahtevni. V torek me čaka še nastop na 5 km. Poskusila sem bom čim bolj potrudit in upam, da bo tudi rezultat dober.«

Alen Kramer: “Špela je celo tekmo plavala v vodilni skupini, ki se je v zadnjem krogu razdelila na tri skupinice in na žalost je Špela ostala v tretji. V torek jo čaka še nastop na 5km.”