Prvi dan SP v vodnih športih  je z Niko Seljak prinesel zgodovinski, prvi nastop slovenske umetnostne plavalke na svetovnem prvenstvu, ki se je končal na 27. mestu. 

Fukuoka, 14. julij – Nika Seljak, ki je lani v Rimu nastopila kot prva Slovenka na evropskem prvenstvu v umetnostnem plavanju je postavila zgodovinski mejnik tudi na svetovnem prvenstvu. Na prizorišče je stopila tudi kot prva med današnjimi tekmovalkami, saj je v prvi disciplini – tehnična sestava posamezno –  imela štartno številko 1. S 155.9468 točkami pa je osvojila končno 27. mesto. 

Nika Seljak:« Z nastopom sem opravila dobro, po pričakovanjih, tako kot sem tudi trenirala. Ampak, ker so letos nova pravila, s katerimi se lovijo tudi tekmovalke iz drugih držav, tudi ocena mojega nastopa ni pričakovana. Se bom pa po najboljših močeh pripravila tudi na naslednji nastop, ki bo v ponedeljek.«

»Sestavo je naredila odlično, ampak z napakami, ki so pripeljale do slabše ocene, saj smo dobili za oba prosta elementa osnovno oceno, torej se nam je težavnost zmanjšala na 0,5 za oba prosta elementa.  Od sodnikov smo že prejeli povratno informacijo tako, da bomo poskušali odpraviti napake do proste sestave posamezniki, ki bo v ponedeljek. Vseeno smo zadovoljni z nastopom in treniramo dalje,« je sporočila trenerka Anja Zorko.