Search
Search

Slovenski nimfi nestrpni pred petkovim začetkom SP

Fukuoka, 12. julija (STA) – Slovenija bo z nastopi Nike Seljak in Karin Pesrl na SP v Fukuoki doživela krstni nastop športnikov v umetnostnem plavanju na tekmovanju najvišje ravni. Slovenki sta se v vlogi gozdnih nimf že predstavili na evropskih igrah v Krakovu, zdaj sta v Aziji že opravili prve treninge in preizkusili razmere.

“Na Japonskem sva že tretji dan, kjer se privajava na časovno razliko. Opravili sva tudi dva treninga, dva sta še pred nama, preden se v petek začenja tekmovanje v disciplini tehnični solo. V ponedeljek in torek sta na vrsti še nastopa v prosti sestavi solo in v prosti sestavi duo,” je z Japonske za STA sporočila 17-letna Karin Pesrl.

Sedemnajstletna Blejka bo nastopila le v tekmovanju parov, kjer je konkurenca najmočnejša, saj gre za olimpijsko disciplino in generalko pred olimpijskimi kvalifikacijami na SP februarja prihodnje leto v Dohi, kjer bodo razdelili večino vozovnic za Pariz. Zaradi dveh drobnih napak sta Slovenki na evropskih igrah zasedli 15. mesto, nato pa formo potrdili pred desetimi dnevi s četrtim metom na odprtem prvenstvu madžarske v Budimpešti.

Za boje v svetovni eliti ljubljansko-gorenjska naveza napoveduje tehnično še težjo vajo z višjo izhodiščno oceno. V koreografijo beloruske strokovnjakinje Irme Darašvili, ki sta jo doma utrjevali na skupnem delu z drugo belorusko strokovnjakinjo Dašo Kravcevič ter domačima trenerkama Anjo Zorko in Agnieszko Sigienchuk, sta dodali namreč še nekaj težjih elementov.

“Na SP se intenzivno pripravljava že pol leta. Najprej sem odšla na trening z Irmo v Barcelono, nato je v Slovenijo prišla Daša. Z njima sva res zvišali svojo raven in brez njiju ne bi bili tukaj, kjer sva. Res hvala obema,” pa je dodala Nika Seljak, ki je zaradi priprav na SP začasno prekinila študij na fakulteti za šport.

Enaindvajsetletna Ljubljančanka se bo predstavila tudi v posamični konkurenci v tehničnem in prostem programu, kjer je njena popotnica za optimizem in samozavest zmaga iz Budimpešte, ki jo je dosegli pred desetimi dnevi.

“Zadnji teden pred odhodom v Fukuoko sva trenirali po šest ur na dan v domačem bazenu. Pripravljeni sva dobro, želiva si le, da svoje koreografije opraviva brez napake, s čimer bi se uvrstili čim višje. Sva utrujeni, a komaj čakava, da se začne in da pokaževa, kaj sva opravili,” sta dva dni pred uvodom na SP za STA povedali tekmovalki.

2023-07-12/12:17
ag/zza
© STA 2023