Za evropske igre tudi slovenski gozdni nimfi (XVI)

Kranj, 17. junija (STA) – Slovenski umetnostni plavalki Nika Seljak in Karin Pesrl sta si decembra v Pragi priborili nastop na evropskih igrah na Poljskem v duetu in s tem postali prvi Slovenki, ki bosta v tem športu nastopili na velikem članskem tekmovanju. Nova koreografija nastopa je zgodba gozdnih nimf.

Tekmovanja v umetnostnem plavanju bodo na evropskih igrah na sporedu od 21. do 25. junija.

“Uspeh v Pragi nam je dal dodatno energijo in voljo. Močno smo dvignili nivo, spremenili glasbo in koreografijo. Ta ima zdaj tematiko tematiko gozdnih nimf, zato smo spremenili tudi kopalke, ki so zdaj zelene,” je za STA o novostih navdušeno razlagala trenerka slovenskih predstavnic Agnieszka Siegienczuk.

Ta ocenjuje, da sta obe slovenski plavalki storili veliko korak naprej. “Primerjava ocen je težka, saj se je letos način točkovanja spremenil. Lahko pa primerjam oceno umetnostnega vtisa, ki je bil na zadnji tekmi 77,8 točke, kar je več kot 10-odstotna izboljšava.”

V nasprotju z lanskimi napovedmi, ko je kazalo, da tekmovalki zaradi pomanjkanja denarja na Plavalni zvezi Slovenije ne bosta nastopili na svetovnem prvenstvu v Fukuoki, je urejeno tudi to vprašanje in poljska trenerka, ki že dolgo živi in dela v Kranju, je razkrila, da bo to tudi glavna ciljna tekma sezone.

Da bi bil nastop čim boljši, so se v taboru slovenskih šampionk okrepili z belorusko trenerko Darjo Kravcevič, ki je avtorica nove koreografije, in že mesec in pol tudi v Kranju pomaga tudi pri pripravah. Napredek je bil viden že pred dnevi v Helsinkih, kjer sta Slovenki na mednarodni tekmi osvojili drugo mesto. “To je res lepa popotnica tudi za evropske igre,” še pravi Agnieszka Siegienczuk.