Neža Klančar z dvema zmagama, Janja Šegel z dosežkom dneva

Kranj, 27. maja – Uvodni dan Mednarodnega plavalnega mitinga »GPX Kranj 2023« je z dvema zmagama navdušila Neža Klančar (Pk Olimpija), ki je bila najhitrejša na 50 m prosto in 200 m mešano. V disciplini 50 m prosto je s časom 25,08 plavala najhitreje letos, za svojim državnim rekordom pa zaostala le 12 stotink sekunde. Prepričljivo zmago na 200 m mešano pa si je priplavala s časom 2:16,16.

»Izida sta lepa iztočnica za nadaljevanje sezone z vrhuncem na svetovnem prvenstvu. Trenutno sem v fazi polnega treninga, delam na hitrosti in dobri tehniki. Prihodnji teden bom nastopila na državnem prvenstvu na Ravnah na Koroškem, nato pa odhajam na 10 dnevne priprave na Mallorco,« je po zmagah povedala Klančarjeva.

Janja Šegel (PK Fužinar Ravne) je po pričakovanjih zanesljivo slavila zmago na 200 m prosto, s časom 1:59, 53 pa po mednarodnem točkovanju postavila tudi najboljši izid dneva. »Kranjski bazen je eden mojih ljubših v Sloveniji. Je hiter in mi odgovarja. Trenutno sem v polnem treningu, čakajo me še višinske priprave v Font Romeu, s trenutno pripravljenostjo pa sem kar zadovoljna. Na tekmah malce manjka konkurenca, ampak sem navajena plavati sama in vsak izid pod dvema minutama na 200 m prosto je lep dosežek,« je bila zadovoljna Janja Šegel.

Med kraulisti na 200 m je bil najhitrejši v cilju Triglavan Ben Schwietert z 1:50,05, zadovoljen je bil tudi njegov klubski kolega Sašo Boškan na drugem mestu, saj je z 1:52,46 plaval hitreje kot v Barceloni.

Slovenske zmage so priplavali še Tina Čelik (TK Triglav Kranj) na 50 m prsno, Ula Rožič (PK Ljubljana) na 100 m hrbtno,  Hana Sekuti (PK Fužinar Ravne) na 100 m delfin, Bor Vran-Benkovič (PK Branik Maribor) na 200 m mešano, Gašper Pevec (PK Neptun Celje) na 200 m prsno, Ismar Čatič (PK Ilirija) na 1500 m prosto in Zara Podržavnik (PK Fužinar Ravne) na 800 m prosto.

Swimify – MM Kranj 2023

 
 
 
 

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.