Nik Peterlin z novim mladinskim državnim rekordom na 5 km

Radovljica, 26. aprila – Na tekmi »5KM norme« je za novo najboljšo slovensko znamko med mladinci poskrbel zmagovalec moške 5 km preizkušnje Nik Peterlin (PK Kamnik). Razdaljo je preplaval v 55 minutah, 4 sekundah in 42 stotinkah. “Današnje plavanje se mi je zdelo naporno, visok tempo sem držal od začetka pa do konca tekme, ampak sem zdržal in sem z rezultatom zelo zadovoljen. Jutri se s kamniškim klubom odpravljamo na priprave v terme Čatež, v vikendu po pripravah, sredi maja, pa se s trenerjem odpravljava na 10 kilometrsko preizkušnjo v odprtih vodah v italijanskem Piombino,” je po tekmi povedal Peterlin ter dodal, da je obdobje od novega leta do maja hitro minilo. V januarju in začetku februarja se je udeležil višinskih priprav v Font Romeju, po vseh odplavanih kilometrih je marca na Reki odplaval tudi normo za mladinsko evropsko prvenstvo v bazenu, bil pa je tudi udeleženec četveroboja v Sarajevu in “Multinations cupa” na Cipru, kjer je na 1500 m prosto izboljšal osebni rekord in osvojil 3. mesto. “Cilj v tej sezoni pa je, da pokažem dobro formo v Beogradu na mladinskem evropskem in potem še na mladinskem evropskem v odprtih vodah na Krfu v Grčiji,” je zaključil Peterlin.

Drugi danes v Radovljici je bil  Ljubljančan Arne Furlan Štular, ki je za Peterlinom zaostal 56 sekund, tretji pa je bil še drugi kamniški plavalec Gašper Stele z zaostankom slabi dve minuti in pol.

V ženski konkurenci je bila prva v cilju Katja Fain (PK Branik Maribor), 38 sekund pred Špelo Perše, tretja pa je bila Maša Arnež (obe PK Radovljica).

Rezultati 5k norme

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.