Search
Search

Nik Peterlin z novim mladinskim državnim rekordom na 5 km

Radovljica, 26. aprila – Na tekmi »5KM norme« je za novo najboljšo slovensko znamko med mladinci poskrbel zmagovalec moške 5 km preizkušnje Nik Peterlin (PK Kamnik). Razdaljo je preplaval v 55 minutah, 4 sekundah in 42 stotinkah. “Današnje plavanje se mi je zdelo naporno, visok tempo sem držal od začetka pa do konca tekme, ampak sem zdržal in sem z rezultatom zelo zadovoljen. Jutri se s kamniškim klubom odpravljamo na priprave v terme Čatež, v vikendu po pripravah, sredi maja, pa se s trenerjem odpravljava na 10 kilometrsko preizkušnjo v odprtih vodah v italijanskem Piombino,” je po tekmi povedal Peterlin ter dodal, da je obdobje od novega leta do maja hitro minilo. V januarju in začetku februarja se je udeležil višinskih priprav v Font Romeju, po vseh odplavanih kilometrih je marca na Reki odplaval tudi normo za mladinsko evropsko prvenstvo v bazenu, bil pa je tudi udeleženec četveroboja v Sarajevu in “Multinations cupa” na Cipru, kjer je na 1500 m prosto izboljšal osebni rekord in osvojil 3. mesto. “Cilj v tej sezoni pa je, da pokažem dobro formo v Beogradu na mladinskem evropskem in potem še na mladinskem evropskem v odprtih vodah na Krfu v Grčiji,” je zaključil Peterlin.

Drugi danes v Radovljici je bil  Ljubljančan Arne Furlan Štular, ki je za Peterlinom zaostal 56 sekund, tretji pa je bil še drugi kamniški plavalec Gašper Stele z zaostankom slabi dve minuti in pol.

V ženski konkurenci je bila prva v cilju Katja Fain (PK Branik Maribor), 38 sekund pred Špelo Perše, tretja pa je bila Maša Arnež (obe PK Radovljica).

Rezultati 5k norme