Janja Šegel z dosežkom dneva in druga v končni razvrstitvi seštevka dveh izidov.

Reka, 19. marca – Drugi dan 14. mednarodnega plavalnega mitinga »Victoria-Primorje« so slovenski plavalci v absolutni konkurenci zabeležili štiri zmage, še osemkrat pa so se zavihteli na zmagovalni oder.

Za dosežek dneva je poskrbela Ravenčanka Janja Šegel v disciplini 100 m prosto, kjer je s časom 55,30 za 61 stotink sekunde ugnala Nežo Klančar (PK Olimpija). Je bila pa Klančarjeva nepremagljiva na 50 m delfin, Šeglova pa je zmagi v uvodni današnji disciplini dodala še drugo mesto na 400 m prosto.

»Zadovoljna sem z vsemi nastopi v obeh dneh tekmovanja, z disciplino 200 m prosto sicer malo manj, ker vem, da sem že zdaj sposobna plavati precej hitreje, na 200 m mešano pa sem odplavala nov osebni rekord, kar je super. Če povzamem, sem lahko zadovoljna,« je ob koncu tekmovanja povedala Janja Šegel, ki se je veselila tudi končnega drugega mesta v seštevku najboljšega včerajšnjega in današnjega rezultata. Konec marca bo Šeglova znova začela višinske priprave v Font Romeu.

Danes sta zmagala še plavalca PK Ljubljane Primož Šenica Pavletič v disciplini 200 m hrbtno in Ula Rožič na 100 m hrbtno. Druga mesta so osvojil Hana Sekuti na 200 m delfin in Nija Gerdej (obe PK Fužinar Ravne) na 200 m prsno ter Nik Peterlin (PK Kamnik) na 1500 m prosto, tretja mesta pa so si priplavali Tia Primc (PK Ilirija) na 50 m delfin, njen klubski kolega Iaroslav Potemin na 200 m hrbtno ter Jaš Berložnik (PK Ljubljana) v preizkušnji 100 m prsno.