Search
Search

Janja Šegel še naprej niza zmage na mednarodnih tekmah.

Reka, 18. marca – Uvodni dan mednarodnega plavalnega mitinga na bazenu Kantrida so se v družbi več kot 700 plavalk in plavalcev iz 70 klubov in 7 držav znova  izkazali tudi slovenski predstavniki.

Janja Šegel nadaljuje z nizanjem zmag na mednarodnih tekmah. Tudi tokrat je bila najhitrejša kar v dveh preizkušnjah. Najprej si je priplavala zmago na 200 m prosto s časom 2:01,62, nato pa še v disciplini 200 m mešano.

Do slovenske zmage je priplavala še Neža Klančar (PK Olimpija), najhitrejša med šprinterkami na 50 m prosto, tretja pa je bila na 100 m delfin.

Zmago Klančarjeve med kraulistkami je s tretjim mestom začinila njena klubska kolegica Anemari Košak, ki je bila v disciplini 50 m hrbtno druga, do tretjega mesta med hrbtašicami pa je priplavala Ula Rožič (PK Ljubljana).

Dvakrat z drugim dosežkom, na 400 m mešano in 200 m delfin, se je na zmagovalni oder povzpel še en član PK Ljubljana Jaš Berložnik, bron v odprti konkurenci pa sta osvojili še Marta Arko (PK Olimpija) na 200 m hrbtno in Lana Kokot (Pk Fužinar Ravne) na 800 m prosto.