Search
Search

Tudi drugi dan v Zagrebu uspešno za slovensko plavanje. Šeglova in Boškan s po dvema zmagama, še za dve sta poskrbeli Nija Gerdej in Tia Primc.

Zagreb, 12. marca – Drugi dan mednarodnega plavalnega mitinga sta do dveh zmag priplavala Ravenčanka Janja Šegel in Triglavan Sašo Boškan, slovenski zmagi sta prispevali še Nija Gerdej (PK Fužinar Ravne) in Tia Primc (PK Ilirija), v disciplini 200 m hrbtno za ženske je bil zmagovalni oder povsem slovenski, na 100 m prosto in 100 m delfin pa je bila slovenska zmaga dvojna.

Janja Šegel (Fužinar Ravne) se je uvodoma veselila zmage na 100 m prosto, kjer je s časom 55,23 postavila najboljši ženski izid dneva, drugo uvrščeno Nežo Klančar (PK Olimpija) pa ugnala za 58 stotink sekunde.

Drugič danes pa je bila Šeglova nepremagljiva na 200 m hrbtno, kjer sta ji družbo na zmagovalnem odru delali klubska kolegica Zara Podržavnik na drugem mestu in Ema Menoni (PK Celulozar Krško) na tretjem.

Do dveh zmag je danes priplaval tudi Sašo Boškan (PK Triglav Kranj), v uvodni in zadnji današnji preizkušnji,  50 m hrbtno in 400 m prosto.  Tudi v ženski konkurenci na 50 m hrbtno je zmago slavila Slovenka Nija Gerdej (PK Fužinar Ravne), ki je s časom 29,34 dosegla tudi normo za nastop na mladinskem svetovnem in mladinskem evropskem prvenstvu. Med kraulistkami na 400 m pa je s tretjim mestom še drugič danes med trojico najhitrejših pristala Zara Podržavnik.

Ženska preizkušnja 100 m delfin je prinesla dvojno slovensko zmago. Najhitrejša je bila Tia Primc (PK Ilirija Ljubljana) pred Hano Sekuti (PK Fužinar Ravne), do dveh srebrnih medalj v absolutni konkurenci pa je na 50 m prsno in 200 m prsno priplavala tudi Hana Bele (PK Olimpija Ljubljana).

Omeniti velja še odličen nastop mladega Svita Popovića (ŠD Riba), ki je že v kvalifikacijah na 100 m prosto s časom 52,24 postavil kadetski državni rekord in s tem dosežkom izpolnil tudi normo za nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine.

Ob koncu tekmovanja pa je sledila še »poslastica«, tako imenovana »australiana«, to je preizkušnja 8 x 50 m prosto na izpadanje, kjer je med plavalkami zmagala Neža Klančar pred Janjo Šegel.

Janja Šegel: » Zelo sem zadovoljna z dvema zmagama, še zlasti pa z osebnim rekordom 2:16,58 v disciplini 200 m hrbtno. Naslednji vikend bom nastopila na Reki.«

Neža Klančar: »Lahko rečem, da so rezultati solidni, vendar še vedno ne tam, kjer bi si želela. Tekma na izpadanje ob koncu, v kateri sem zmagala, pa je pokazala, da sem oziroma dobro treniram.«

Gorazd Podržavnik, selektor: »Članski reprezentanti so pokazali zelo dobro pripravljenost za to obdobje. Mlajši plavalci pa v tem obdobju lovijo norme za prihajajoča reprezentančna tekmovanja, ki nas čakajo v prihodnjih tednih. Tu mislim na Četveroboj in Multinationals cup ter za evropsko in svetovno mladinsko prvenstvo. Večina plavalcev bo naslednji teden nastopila se na močnem mitingu na Reki, kjer se pričakuje okoli 800 plavalcev. Nato pa se del članske ekipe že odpravlja na višinske priprave v Font Romeu.«