Search
Search

Uspešen slovenski dan v Zagrebu. Šeglova in Klančarjeva s po dvema zmagama, še za dve sta poskrbela Schwietert in Podržavnikova.

Zagreb, 11. marca – Na močnem mednarodnem plavalnem mitingu »Dubrava Zagreb open«, v družbi 425 plavalk in plavalcev iz 5 držav, sodeluje tudi 8 slovenskih klubov. Za najboljši izid je uvodni dan dvodnevnega tekmovanja poskrbela Ravenčanka Janja Šegel, ki je zabeležila dve zmagi in eno drugo mesto. Dvakrat je bila nepremagljiva tudi plavalka Olimpije Neža Klančar, od slovenskih predstavnikov sta zmagala še Ben Schwietert (PK Triglav Kranj) in Zara Podržavnik (PK Fužinar Ravne), še sedemkrat pa so se naši zavihteli med trojico najboljših.

Janja Šegel (PK Fužinar Ravne) je najboljši izid dneva zabeležila v disciplini 200 m prosto s časom 2:01,44. Najhitrejša je bila tudi na 100 m hrbtno (1:03,72), v uvodni disciplini 50 m prosto pa je z drugim mestom prispevala k slovenskemu dvojnemu zmagoslavju, ki ga je z zmago in 6 stotink sekunde hitrejšim izidom od Janje (25,57) začinila Neža Klančar (PK Olimpija).  

»V eni uri sem imela kar tri finalne nastope, z dosežki in rezultati pa sem, glede na hiter ritem tekmovanja in malo odmora, zelo zadovoljna,« je ob koncu prvega dne povedala Janja Šegel.

Neža Klančar (PK Olimpija) je zmagi na 50 m prosto dodala še prvo mesto na 50 m delfin (26,65), kjer je bila tretja Hana Sekuti (PK Fužinar Ravne), na 200 m delfin pa je Sekutijeva osvojila drugo mesto in s časom 2:16,01 dosegla tudi normo za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu.

Za izpolnitev norme na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM), ki bo konec julija v Mariboru, pa je poskrbela Zara Podržavnik (PK Fužinar Ravne), zmagovalka na 800 m prosto s časom 9:03,65.

Dvojno slovensko zmago je odplaval tudi kranjski dvojec Ben Schwietert in Sašo Boškan v disciplini 200 m prosto. Schwietert je zmagal s časom 1:50,69.

Omeniti velja še tretja mesta plavalk Olimpije Marte Arko na 200 m prosto, Hane Bele na 100 m prsno in Gaje Lucije Valant na 800 m prosto.