Search
Search

Katji Fain znova dosežek dneva, Janji Šegel pa dve zmagi

Maribor, 5. marca – Zadnji dan mednarodnega mitinga v bazenu Pristan je za dosežek dneva z zmago na 400 m prosto znova poskrbela Mariborčanka Katja Fain, Janja Šegel pa je bila najhitrejša na 100 m hrbtno in 50 m prosto.

Za uvod zadnjega tekmovalnega dne so bili v ospredju kraulisti na 400 metrski razdalji. V moški konkurenci je prepričljivo zmagal Triglavan Sašo Boškan s časom 4:00,91, v ženski pa smo videli prav tako zanesljivo zmago Mariborčanke Katje Fain, ki je s 4:14, 66 po mednarodnem točkovanju postavila tudi izid dneva, a z njim sama ni bila zadovoljna, saj si je želela boljšega. Druga med kraulistkami je bila Radovljičanka Špela Perše.

Janja Šegel je tako kot prvi dan, tudi zadnjega zaključila z dvema zmagama. Najprej je bila z 1:03,10 nepremagljiva v disciplini 100 m hrbtno, nato pa s 25,68 še na 50 m prosto, kjer je do brona priplavala Velenjčanka Najya Hana Jukić.

»Zelo sem zadovoljna z rezultatom na 100 m hrbtno, na 50 m kraul pa niti nisem pričakovala tako hitrega plavanja. Če potegnem črto pod tridnevno tekmovanje lahko rečem, da sem z nastopi zelo zadovoljna, z nekaterimi rezultati pa sem presenetila celo sebe. Naslednja tekma bo naslednji vikend v Zagrebu,« je ob koncu dejala Šeglova.

Med plavalci je bil na 100 m hrbtno prvi v cilju Bor Vran-Benkovič (PK Branik Maribor), do brona pa je priplaval Leonardo Korent (PK Ljubljana), tretji tudi na 50 m prosto, kjer je zmagovalec s 23,67  postal Velenjčan Matic Bizjak Jambrović. Od slovenskih plavalcev je do medalje priplaval še Ljubljančan Jaš Berložnik, ki je bil v disciplini 200 m delfin drugi.

MM Maribor 2023